Креативна агенція у Луцьку підтримала спільноту ЛГБТ та Прайд-рух і нарвалася на хвилю хейту

Креативна агенція у Луцьку підтримала спільноту ЛГБТ та Прайд-рух і нарвалася на хвилю хейту

Луцька креативна агенція «Partyzan» одна з перших в обласному центрі Волині підтримала спільноту ЛГБТ під час Прайд-місяця. На своїх вікнах вони розмістили символічні наклейки та встановили веселковий прапор.

Відповідне відео, де працівники агенції прикрашають свій офіс, з’явилося у соціальній мережі «Фейсбук».

Виявилося, що у Луцьку не всі позитивно сприйняли таку ініціативу. В мережі виникли дискусії, у яких чимало користувачів звинувачувало «Partyzan» у пропаганді гомосексуалізму.  

Журналісти ВСН вирішили з’ясувати у креативній агенції «Partyzan», чому вони вирішили підтримати ЛГБТ і Прайд-рух, адже для Луцька це досить незвично.

«Підтримка ЛГБТ та Прайд-руху базується на принципах рівності, прав людини та прийняття різноманіття. Підтримка – не означає нав'язування певного способу життя, а скоріше сприяє рівним можливостям і повазі до всіх людей незалежно від їхньої сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності. У червні весь цивілізований світ відзначає Місяць рівності, тому наша компанія таким чином висловила свою позицію.

Хоча для України, яка вже давно стала на європейський шлях, такий підхід не є новим. Також можна згадати законопроєкт Інни Совсун про легалізацію відносин. До речі на фото я в одязі від колаборації Balenciaga та United24, дизайнера бренду Balenciaga Демна Гвасалія, який є відкритим геєм. Прибуток від продажів якого спрямований в Україну», - розповіла Ірина Жичук — дизайнер, художник, CEO креативної агенції Partyzan Agency.

Креативна агенція у Луцьку підтримала спільноту ЛГБТ та Прайд-рух і нарвалася на хвилю хейту

Також журналісти ВСН поцікавилися, як реагують на хвилю хейту у креативній агенції через свою ініціативу.

«Залишаємося спокійними і стриманими. Як показує практика, хейт часто базується на неосвіченості та стереотипах. Наприклад виявилося, що серед депутатів міської ради міста Луцька є затятий гомофоб. А на нападки неадекватів ми просто не реагуємо, якщо розуміємо, що дискусія не призведе до конструктивного діалогу.

Наша позиція, якщо ми обираємо шлях підтримки рівності, різноманіття та прав людини – це європейський вибір здорової людини. Слідування догмам, заперечення базових прав особистості, «традиційні скрєпи» – це «азійський» підхід та слідування російським наративам», - поділилася Ірина Жичук.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить