Тихо й безлюдно: показали красу озера на Волині

озеро ліс

На Волині є невелике лісове озеро Солинка. Знаходиться воно у Дубечненській громаді між селами Кримне та Яревище.

У вересневий день тут тихо й безлюдно. Особливо мальовничі краєвиди на заході сонця, можна було помітити дві пари лебедів, пише Район.Стара Вижівка.

Озеро Солинка має грушеподібну форму. Площа водного дзеркала − 11,15 гектара. Максимальна глибина – 3,8 метра.

Солинка − озеро карстового походження. Береги низькі, піщані, окремі ділянки заболочені. Водойма живиться атмосферними і підземними водами. Вода влітку добре прогрівається. Взимку озеро замерзає.

На дні − сапропельні мули, піщані та глинисті відклади. Солинка оточене лісом, де переважає сосна, а другорядними є вільха чорна та береза. З водяної рослинності тут поширені очерет звичайний, рогіз широколистий, осока пухнаста, латаття біле та інші. Водяться такі види риби, як лящ, короп, карась, плотва, щука.

На території озера Солинка мешкають птахи кряква, нирок, мартин звичайний. 

Подекуди тут є місця для відпочинку.  

Тихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на ВолиніТихо й безлюдно: показали красу озера на Волині

Читайте також:

Можливо зацікавить