Був майстерним і мужнім воїном: батьку трьох синів з Волині просять присвоїти державну нагороду

Був майстерним і мужнім воїном: батьку трьох синів з Волині просять присвоїти державну нагороду

39-річному захиснику з Волині Віталію Колеснику просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України

Колесник Віталій Володимирович, 19.08.1984 року народження - уродженець села Зміїнець Луцького району Волинської області, солдат військової частини А7028 100 ОБР-53-ї окремого батальйону територіальної оборони.

Повномасштабне вторгнення російської армії заставило батька трьох синів, стати на оборону своєї Батьківщини. У вересні 2023 році вступив до лав Збройних Сил України на захист цілістності та недоторканності своєї держави. Під час служби завжди старався гідно нести звання захисника свого краю, лишивши вдома двох неповнолітніх синів девʼяти років та одного повнолітнього. Хотів для дітей бути прикладом відваги, гідності та незламності.

Мужньо виконуючи свій військовий обов'язок Віталій загинув 13 травня 2024 року, під час виконання бойового завдання на донецькому напрямку, поблизу населеного пункту Прогрес (Покровський район), віддавши своє безцінне життя за свободу та незалежність України, захищаючи спокій мирного населення та майбутнє своїх діток.

«До дому повернулось знівечене тіло нашого Віталія повністю розірваним на шматки, що було моральною травмою для цілої сімʼї. Нещасна мати та дружина і дотепер оговтуються від страшного горя», - йдеться в тексті петиції.

За словами побратимів він був майстерним і мужнім воїном, користувався повагою та авторитетом, його енергія та завзятість заряджали та гуртували колектив, був щирим, відвертим, доброзичливим, надійним товаришем, завжди намагався у всьому допомогати. Ми усі пишаємося Віталієм, його мужністю та силою духу.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить