Тимофіїв день: що це за свято та чого не можна робити в цей день

Тимофіїв день: що це за свято та чого не можна робити в цей день

23 червня православні вшановують пам'ять священномученика і проповідника Тимофія Прусського. У Тимофіїв день наші предки удобрювали город і підгортали картоплю. До цієї дати можна збирати ранні ягоди, зелену цибулю і часник. 

 

Про традиції і свято пише «УНІАН»

День Тимофія називали день привидів. Наші предки вірили, що в це народне свято неупокоєні і не відспівані в церкві душі можуть прибувати на землю і турбувати живих. Також примари можуть посилати різні знамення, але вірити їм не можна, вважали в давні часи. Наприклад, людям можуть чутися звуки або пропадати предмети.

За давніми прикметами, в це свято не можна цілий день сидіти вдома, інакше здоров'я буде слабким. Обов'язково варто хоча б ненадовго вийти на вулицю, подихати свіжим повітрям і побути під сонячними променями.

 Народжені 23 червня дуже чутливі і чуйні. Доволі терплячі до чужих недоліків. Дуже цінують сім'ю і готові на все заради своїх дітей. У спілкуванні дуже відкриті і нічого не приховують. Їх часто вважають наївними.

Що не можна робити 23 червня

Не можна в цей день надягати одяг навиворіт, дивитися в зламане дзеркало і користуватися зламаними або тріснутими речами.

Свято 23 червня не варто повністю проводити поодинці, інакше до кінця року будете самотніми. У цей день обов'язково запросіть когось в гості або хоча б поговоріть по телефону.

Поганою прикметою вважається заглядати в чужі вікна сьогодні. Так можна перетягнути на себе чужі проблеми і тривоги. 

Після обіду 23 червня не варто виходити на вулицю без сонцезахисного крему і головного убору, інакше ризикуєте обгоріти на сонці.

Читайте також:

Можливо зацікавить