Тінт для губ: поняття, переваги та методи використання

Тінт для губ

Стійкий та яскравий макіяж губ можна створити без особливих проблем, застосовуючи революційний засіб під назвою тінт. Він представлений у рідкій або гелевій формі, без проблем наноситься за допомогою аплікатора або пензликом. Деякі виробники випускають його у вигляді простої помади. При правильному використанні він ідеально рівно лягає на губи та дозволяє створити стійкий ефект

Після застосування створюється рівний, насичений та яскравий колір. Крім того, підкреслюється природність. Попередньо потрібно правильно вибрати тінт для губ, тому що він може бути матовим, доповнюватися блиском, а також мати різну пігментацію. Завдяки цим параметрам можна вибрати такий варіант, який повністю відповідатиме бажаному відтінку.

Характеристики тінту

Цей косметичний засіб доповнюється набором із барвників, а саме карміном або оксидом заліза. Завдяки їхньому застосуванню створюється яскравий відтінок губ. Як живлення та зволоження застосовується вітамін Е та алое віра, або олії різного походження. Загалом склад відрізняється залежно від виробника, але формула засобу включає наступні компоненти:

  • барвники та пігменти (створюють потрібний відтінок);
  • водно-спиртовий розчин (текстура легка, але стійка);
  • екстракти рослин (подібні компоненти зволожують губи, не дозволяючи їм розтріскуватися);
  • ароматизатори (створюється приємний запах, підвищуючи загалом ароматність продукту).

Деякі виробники випускають спеціальні серії, додаючи до тінтів для губ сонцезахисні фільтри та інші компоненти під певні завдання та цілі. 

Переваги тінту для губ

Один із головних плюсів – це стійкість. Навіть через кілька годин активностей, вживаючи їжу та розмовляючи, засіб все одно залишається на губах і зберігає свій відтінок. Серед додаткових переваг можна виділити такі моменти:

  • стійкий колір;
  • природний вигляд;
  • легка текстура;
  • різноманітність відтінків;
  • зручність нанесення.

За бажанням тінт для губ можна використовувати для створення рум'янцю, що робить його універсальним інструментом для макіяжу. 

Як використовувати тінт для губ?

Попередньо потрібно підготувати губи, нанести на центральну частину губ, злегка розмазати, почекати, поки засіб висохне і прибрати надлишки. За бажання можна наносити два шари. Необхідно пам'ятати, що тінт для губ має стійку формулу, відповідно для зняття засобу необхідно застосовувати спеціальні компоненти для зняття макіяжу. Будь-яка жінка справиться з цими задачами та урізноманітнить свій макіяж.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить