«Мурахи і сльози»: артист з Волині Yaktak разом з «Океаном Ельзи» переспівав легендарний хіт

«Мурахи і сльози»: артист з Волині Yaktak разом з «Океаном Ельзи» переспівав легендарний хіт

Відомий український гурт «Океан Ельзи» випустив нову версію хіта «Той день» та кліп до нього. Трек записали спеціально до 30-річчя гурту спільно із волинянином Ярославом Карпуком (Yaktak), Kola, Jerry Heil, Shumei.

Про це артисти повідомили в соцмережах.

«Через 24 роки після релізу на культовому альбомі «Янанебібув», пісня отримала нове звучання, емоцію та, найголовніше, нове значення. В ній - спільне, одне на всіх бажання та переконання українців - наш Той День обов'язково настане!», - зазначають музиканти. 

Шанувальники зізналися, що вони в захваті від нової версії хіта.

«Крута прем'єра! Класна колаборація! Це найкраще, що доводилося чути за останній час. В саме серце« Талановито й потужно. Мурахи та сльози!», - пишуть поціновувачі творчості виконавців.

Як розповів Святолав Вакарчук, при виборі саме цих артистів вони орієнтувалися на певний критерій, пише ТРК «Україна».

«Було бажання заспівати з тими виконавцями, які в буквальному сенсі народилися або в часи, коли створювався «Океан Ельзи», або після того, тобто є ровесниками групи», - пояснює Вакарчук.

Разом з тим фронтмену «океанів» хотілося, щоб це були музиканти, у кожного з яких є свої досягнення у музичному житті і власний доробок, а також щоб «голоси і стилістика мали би пасувати до цієї пісні».

Поза тим культові музиканти не обмежувалися власними стилями виконавців.

«Впевнений, що більш важливо, що всі вони обдаровані люди, які відчувають музику. Кожен з них має свій абсолютно беззаперечний талант. З ними було насправді легко працювати і це була справжня творча колаборація», - говорить Святослав.

Чому для переспіву вибрано саме «Той день»?

Так само як і склад виконавців, вибір самої композиції теж був невипадковим.

Як відомо, в середині жовтня ОЕ виповнюється 30 років. Цей особливий для день ОЕ пропонують провести разом з ними на концертах, які відбудуться у київському Палаці спорту 11 та 12 жовтня. Виступи Вакарчук і Ко назвали «Океан Ельзи. 30 років - Той день!»

«Саме ця багатозначна назва повністю відповідає і самому духу нашої дати, і духу часу, в якому ми живемо. Вдома за піаніно я створив цю повільну версію, і подумав, що було б добре заспівати її з іншими виконавцями», - коментує лідер «океанів».

Йому хотілось, «щоб для кожного українця вона резонувала саме з тим Днем на який ми всі очікуєм».

«Кожен з нас розуміє про який день насправді ця пісня сьогодні - наш День Перемоги. Це стало таким тригером. Переспівувати пісню в оригінальній версії не бачу сенсу, вона є, існує, ми її збираємося виконувати на концертах, а в цьому випадку хотілося зробити щось абсолютно нове», - додає Вакарчук.

Читайте також:

Можливо зацікавить