Тричі отримував контузії, але повертався на поле бою: нацгвардійцю з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Тричі отримував контузії, але повертався на поле бою: нацгвардійцю з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Нацгвардійцю з Волині Володимиру Гасюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті президента України зареєструвала Оксана Гасюк.

Гасюк Володимир Миколайович 1979 р.н. - старший солдат Національної Гвардії України військової частини 3017 імені полковника Петра Болбочана,3-ї бригади оперативного призначення «Спартан», 2-ї роти, 2-го батальйону, родом із міста Нововолинськ, Волинської області.

В перші дні повномасштабного вторгнення Володимир приїхав з-за кордону та виявив бажання захищати Україну.

Стояв на захисті РАЕС, брав участь у бойових діях на території м.Бахмут, Донецької області, допомагав евакуйовувати поранених побратимів та тіла загиблих.

Загинув Володимир 24 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п.Роботине, Пологівського району, Запорізької області, внаслідок кулеметного обстрілу ворога.

Кожного разу сміливо і мужньо йшов на бойові завдання. Протягом трьох тижнів в районі н.п.Роботине тричі отримав контузії та незважаючи на стан здоров'я повернувся на бойові позиції.

Володимир мав повагу серед побратимів, був для них надійним другом.Побратими не боялись іти в бій, знаючи, що він з ними поряд.

Він із честю виконав свій обов'язок щодо захисту своєї Батьківщини, до останнього подиху був вірним військовій присязі.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить