Одну учасницю вигнали за списування, а троє отримали по 600 балів: на Волині склали мультитест

Одну учасницю вигнали за списування, а троє отримали по 600 балів: на Волині склали мультитест

Троє волинян отримали максимальну кількість балів за результатами цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Про це на брифінгу «Результати проведення сесії національного мультипредметного тесту-2023 на Волині» розповіла завідувачка відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко.

 

Майже в кожному з 58 закладів освіти Волині є учень, який склав тест на 200 балів. Більшість учасників обрали предмет «Історія України».

«Загальні результати будуть відомі по завершенню додаткової сесії. Поки що ми маємо офіційну інформацію про найкращі результати по області. Нам є чим пишатися: 122 учасника мають по найвищому балу з одного предмету, 6 учасників - з двох, і 3 учасника набрали максимульну кількість балів - 600» - зазначила Алла Корнейко.

Одну учасницю вигнали за списування, а троє отримали по 600 балів: на Волині склали мультитест

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання, так само, як і минулого року, проходить у новому форматі національного мультипредметного тесту. Його головним критерієм є рівні умови для всіх учасників. 

«Була проведена об'ємна робота по підбору та навчанню персоналу, по підготовці пунктів тестування. Перші труднощі, з якими зіткнулися організатори ЗНО, - це те, що цього року учасників на 4 тисячі більше, ніж минулого. Якщо тогоріч у нас було 6 тисяч учасників, то в цьому році — більше 10 тисяч! Наперед розраховувати на таку велику кількість учасників ми, звісно, не могли» - зауважила Алла Корнейко.

Саме тому кількість тимчасових екзаменаційних центрів (пунктів тестування) була збільшена з 18 до 25. Такі ТЕЦи організовані по всій області та рівномірно розподілені по десяти адміністративних округах, аби забезпечити зручний доїзд для учасників.

Левову частку ТЕЦів організували на базі загальноосвітніх шкіл. Також 2 потужні ТЕЦи працювали на базі наших національних університетів, за що Алла Корнейко висловила окрему вдячність, адже для них це також своєрідні незручності. 

Освітяни та учасники ЗНО-2023 зійшлися у висновку , що цьогорічний тест був важчий, ніж у минулому році, завдання були набагато різноманітніші. Особливо складно тестування проходило в дні, коли лунала повітряна тривога. Кнопкою керівника пункту тестування зупинялося у всьому центрі, учасники переходили в укриття. По закінченню тривоги - проходження тестування відновлювалося.

Учасники тестування добросовісно виконували завдання, за цим уважно слідкували організатори. Тобто змоги списати чи підглянути у них не було. Проте, одна з учасниць проявила винахідливість та написала підказки собі на ноги. За це її позбавили права проходити тест, на додаткову сесію її також не допустять. 

Нагадаємо, точні дати та адреси пунктів проведення цьогорічного зовнішнього незалежного тестування свідомо не озвучували та ніде не публікували. Цією інформацією володіють лише учасники та органітори ЗНО.

Основна сесія тестування НМТ (національного мультипредметного тесту) закінчилася, проте незабаром розпочинаються вступні тестування в магістратуру: ЄВІ (єдиний вступний іспит) та ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування), які також проходять з використанням комп'ютерних технологій. 17 червня учасники отримали запрошення і організатори знову наполягають на «тиші» з безпекових міркувань: не поширювати інформацію у соцмережах щодо графіку роботи та розміщення пунктів тестування.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить