Як зварити пельмені, аби вони не розварювались і не злипались: ресторанний лайфхак

Як зварити пельмені, аби вони не розварювались і не злипались: ресторанний лайфхак

Скільки разів пельмені замість апетитної страви перетворювалися у злиплу кашу? Хоч це й один із найпростіших напівфабрикатів, багато хто припускається помилки ще до того, як закипить вода. Усе вирішує одна проста дія, яка допоможе зберегти форму пельменів, не дати їм злипнутися та зробить страву дійсно «ресторанною».

Секрет смачної страви максимально простий – і полягає в одній дії, яку потрібно зробити перед варінням, розповідають Добрі новини.

На професійній кухні кулінари перед приготуванням злегка підморожують пельмені – навіть якщо тільки-но зліпили свіжі. Достатньо поставити їх у морозильну камеру на 10-15 хвилин, аби верхній шар тіста став щільним і не так легко прилипав до дна та інших пельменів. Так само важливо не розморожувати і магазинні пельмені, які ви придбали в улюбленій крамниці.

Як зварити пельмені, аби вони не розварювались і не злипались: ресторанний лайфхак

У багатьох є не найкраща звичка – поставити воду закипати та одразу ж дістати з морозильної камеру пельмені. Навіть за 5-10 хвилин пельмені можуть повністю розтанути, а процес приготування стане просто нестерпним. Аби такої ситуації не сталось із вами, діставайте напівфабрикати тільки у той момент, коли їх потрібно закинути у воду, що кипить у каструлі.

Як зварити пельмені, аби вони не розварювались і не злипались: ресторанний лайфхак

Тісто з морозильної камери зміцнюється, а пельмені не лопаються навіть від перепаду температури. Клейкий шар на поверхні свіжого тіста у морозильній камері злегка підсихає, а тому пельмені не прилипають одне до одного. Ось і весь секрет буквально ресторанної страви! Забудьте про те, аби варити м’які та розталі пельмені.

Читайте також:

Можливо зацікавить