Жодних дат та інформації про місце проведення: у Луцьку розповіли, як цьогоріч випускники складали ЗНО

Жодних дат та інформації про місце проведення: у Луцьку розповіли, як цьогоріч випускники складали ЗНО

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання, так само, як і минулого року, проходить у новому форматі національного мультипредметного тесту. Його головним критерієм є рівні умови для всіх учасників

Як саме організоване проведення ЗНО на Волині виданню ВСН розповіла завідувачка відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко.

«Була проведена об'ємна робота по підбору та навчанню персоналу, по підготовці пунктів тестування. Перші труднощі, з якими зіткнулися організатори ЗНО, - це те, що цього року учасників на 4 тисячі більше, ніж минулого. Якщо тогоріч у нас було 6 тисяч учасників, то в цьому році — більше 10 тисяч! Наперед розраховувати на таку велику кількість учасників ми, звісно, не могли».

Вона зауважує: кількість тимчасових екзаменаційних центрів (пунктів тестування) була збільшена з 18 до 25. Такі ТЕЦи організовані по всій області та рівномірно розподілені по десяти адміністративних округах, аби забезпечити зручний доїзд для учасників.

«Левова частка ТЕЦів організовано на базі загальноосвітніх шкіл, за що ми дуже вдячні директорам. Пункти тестування передбачають наявність значної кількості комп'ютерної техніки, це величезне навантаження для шкіл, адже ми відкривали три аудиторії з комп'ютерами. Також багато шкіл, які не були пунктами, але допомагали та надавали технічну базу. Маємо 2 потужні ТЕЦи на базі наших національних університетів, за що велике спасибі керівникам цих закладів, адже для них це також своєрідні незручності».

Точні дати та адреси пунктів проведення тестування свідомо не озвучували та ніде не публікували. Цією інформацією володіють лише учасники та органітори ЗНО.

«Основна сесія тестування уже завершилася. Другий рік поспіль ми працюємо досить конфіденційно, аби не давати додаткової інформації ворогові, безпекова складова для нас є дуже важливою. Були дні, коли під час тестування лунала повітряна тривога. Кнопкою керівника пункту тестування зупинялося у всьому центрі і ми переходили в укриття. По закінченню тривоги - проходження тестування відновлювалося» - додає завідувачка відділу ЗНО.

Алла Корнейко зазначає, що учасники тестування відразу можуть знати кількість балів, на яку вони склали тест. Таку інформацію вони отримують, завершуючи роботу. Далі їм потрібно перевести ці бали за шкалою 100-200 по схемі, яка є у вільному доступі на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Основна сесія тестування НМТ (національного мультипредметного тесту) закінчилася, проте незабаром розпочинаються вступні тестування в магістратуру: ЄВІ (єдиний вступний іспит) та ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування), які також проходять з використанням комп'ютерних технологій. 17 червня учасники отримали запрошення і організатори знову наполягають на «тиші» з безпекових міркувань: не поширювати інформацію у соцмережах щодо графіку роботи та розміщення пунктів тестування.

Читайте також:

Можливо зацікавить