Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дій

Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дій

У Луцьку відбулася зустріч із представниками Українського ветеранського фонду. Метою заходу було розповісти про можливості для ветеранів, членів їхніх родин та родин загиблих Захисників та Захисниць України. 

Діяльність фонду спрямована на психологічну підтримку та адаптацію ветеранів, а також  поетапний супровід у реалізації бізнес-проєктів.

Заступник Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Віта Костик зауважує, що головна проблема після повернення із зони бойових дій - це працевлаштування.

Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дій

«Ветерани можуть бути успішними в багатьох сферах, наше завдання - підтримати їх. Можемо пишатися тим, що жоден ветеран, маючи бізнес в Україні, не переніс його закордон. Проєкти фонду націлені на можливість перекваліфікації для ветеранів». 

Данііл Момот, представник фонду, зазначив, що займається аналітикою та досліджує діяльність ветеранів після повернення з війни.

«Ми збираємо дані та аналізуємо проблеми, з якими ветерани можуть зіштовхнутися, шукаємо шляхи їх вирішення».

Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дійВетерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дійВетерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дійВетерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес: у Луцьку пояснили алгоритм дій

Для ветеранів, членів їхніх родин та родин загиблих Захисників та Захисниць України фонд пропонує такі можливості:

  • одноразове відшкодування до 20 тисяч гривень на ведення власної справи (за покупку обладнання, товарів тощо)
  • виплата від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень для ветеранів - ФОПів

Аби отримати компенсацію у сумі до 20 тисяч гривень, ветеранам, членам їхніх родин та родин загиблих Захисників та Захисниць України потрібно звернутися в УВФ та надати неохідний пакет документів

  • копію паспорта, копію посвідчення ветерана
  • довідку, що підтверджує родинний звязок із ним,
  • виписку з ЄДР про те, що ветеран або член його сімї є ФОП,
  • чек на покупку товару, за який хочуть отримати відшкодування коштів. Покупка має бути здійснена після 24 лютого 2022 року.

Отримати матеріальну підтримку власного бізнесу у сумі до 1,5 мільйона гривень можуть ті ветерани, які зареєстровані як ФОП та працюють в таких напрямках:

  • обронно-промисловий комплекс (технологічні розробки, пошиття військового одягу, виготовлення сухпаїв тощо)
  • вирообничі спеціальності (стимулювання легалізації роботи працівників виробничих спеціальностей і перекваліфікації)
  • енергоефективність (підтримка проєктів, спрямованих на посилення енергоефективності)
  • підтримка локальних громадських організацій(соціальний супровід ветеранів, підтримка дітей ветеранів, менторська підтримка),
  • ресторанний бізнес, видавнича справа
  • аграрна сфера.

Конкурси стартують в липні, ознайомитися з інформацією та підготуватися можна за інструкцією на офіційному сайті Українського ветеранського фонду.

Аби полегшити подання заявок Український католицький університет опублікував 14 лекцій, які варто переглянути охочим взяти участь у конкурсах.

Також цілодобово працює Ветеранська гаряча лінія 0 800 33 20 29.

Читайте також:

 

 

 

Можливо зацікавить