Трьом волинянам, які допомагали ухилянтам виїжджати за кордон, оголосили підозру: деталі

Трьом волинянам, які допомагали ухилянтам виїжджати за кордон, оголосили підозру: деталі

У Луцькому районі затримали трьох чоловіків, які створили мережу з продажу підроблених документів для ухилення від військової служби.

У середу, 23 жовтня, фігурантам справи оголосили підозру, - про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Нагадаємо, учора, 22 жовтня, за місцями проживання та у транспортних засобах десятьох причетних провели 21 санкціонований обшук та вилучили ряд доказів.

Усі – жителі обласного центру та Луцького району. Ділки також виготовляли фальшиві довідки до актів огляду медико-соціальної експертної комісії та дипломи навчального закладу.

Під час санкціонованих обшуків, поліцейські вилучили кліше штампів та печаток різних установ, дотичних до видачі документів військовозобов’язаним, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаного й довідки про надання відстрочки через групу інвалідності з ознаками підробки. Окрім того, слідчі вилучили мисливську рушницю, травматичний пістолет і бланки дипломів навчального закладу, розташованого в іншій області, які вже чекали нових «студентів».

Трьох учасників групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Сьогодні, 23 жовтня, за процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури, слідчі оголосили їм про підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України – ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб), ч. 1 ст. 336 (Ухилення від призову на військову службу) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів за попередньою змовою групою осіб).

Слідство триває.

Читайте також: 

Можливо зацікавить