«Це матч смерті»: фанати з Луцька у Леверкузені – про вирішальну гру збірної України з Італією

«Це матч смерті»: фанати з Луцька у Леверкузені – про вирішальну гру збірної України з Італією

У понеділок, 20 листопада, збірна України проведе вирішальний матч кваліфікації Євро-2024 проти збірної Італії. У Леверкузені зібралося чимало фанатів української збірної, усі 30 тисяч квитків на гру розкуплені. Серед них - прихильники «синьо-жовтих» з Луцька.

В день матчу журналісту Sport.ua вдалося поспілкуватися із фанатами, які відвідали Леверкузен, щоб підтримати українську команду.

60-річний фанат збірної України з Луцька розповів:

«Ми виїхали із Луцька 17 листопада спеціально на цей футбол. Знаєте, війна відобразилась дуже сильно на кожному із нас, і вчора Ребров сказав на пресконференції дуже правильні речі для нашого народу: потрібні якісь позитивні емоції як для тих, хто працює на першу лінію оборони, так і всіх для наших людей. Буде дуже важливо сьогодні виграти. Це нам потрібно як повітря в будь-якому варіанті. Це дуже буде такий позитивний момент для нас усіх.

Можливо, високо сказано, але це не применшує того всього. Сьогодні хлопці, вони й самі це знають, мають зробити дуже багато для перемоги. Наразі наша команда дуже сильна, зібрана із чудових гравців. Це рідко таке буває, так було при Андрії Шевченку, там був теж серйозний склад. Наша збірна зараз дуже сильна та достойна майже у всіх лініях – обороні, півзахисті й нападі. У Сергія Реброва є вибір гравців, які дуже сильно себе зарекомендували як в нашому внутрішньому чемпіонаті, так і на міжнародній арені.

Чекаємо позитивних емоцій, бажаємо, щоб без травм хлопці сьогодні зіграли. Ми подивилися Бай-Арену, стадіон чудовий. Сьогодні, напевно, з'їдуться ті люди, які опинилися в Європі не по своїй волі. От і будемо підтримувати наших хлопців.

Прогноз на результат матчу? В мене є два рахунки, і перший рахунок всім моїм друзям подобається – це 2:1, наша перемога. А другий рахунок – це 2:2, і це Їм не подобається. Але якщо взяти весь відбір збірної Італії та збірної України, то обидві команди в кожній грі забивали. Тому мінімум один гол ми сьогодні маємо побачити. Але, разом із тим, наша команда й пропускала.

Я сподіваюсь, що початок сьогоднішньої гри – це буде зовсім інший матч ніж в Італії, коли нашу команду розривали, а я просто 17 перших хвилин закрив очі і чекав, щоб той перший тайм закінчився. І тоді видихнули всі з полегшенням. А далі все почалося трішки по-іншому».

«Це матч смерті»: фанати з Луцька у Леверкузені – про вирішальну гру збірної України з Італією

Інший вболівальник Генадій Шухман, колишній футболіст з Луцька, розповів:

«Мені 60 років, грав за луцьку «Волинь» у 90-х роках, ми були чемпіонами України 1989 року. Валерій Кварцяний тоді був тренером. Навіть грали з ним разом на початку 80-х.

Прогнози важко давати, але всі ми мріємо, щоб наша команда перемогла. Звісно, це дуже важливий матч. Такий собі матч смерті, можна сказати умовно. Зараз дуже хороша команда підібралася, всі на ходу, всі наші у хорошій формі – Довбик, Мудрик, Зінченко, Миколенко, Циганков. Всі в останніх турах чудово зіграли. Я думаю, що нам до снаги і обіграти Італію. Ну будемо, вболівати, звичайно.

Таловєров, Караваєв та Назарина не потрапили у заявку? Таловєров, на мій погляд, – дуже перспективний гравець, може ще трохи не вистачає досвіду. Але Реброву видніше, він головний тренер, він відповідає за все. Ну і в нього віримо, сподіваємося, що він хлопці виконають його завдання. Але хтось має у склад потрапляти. Зараз дуже сильний склад, і кого залишати? Сікана взяли в заявку, він в останніх матчах себе проявив дуже добре, тому й взяли. Ну так я думаю, що всі хлопці дуже сильні.

Якщо порівнювати тренерів Шевченка та Реброва, то Андрій – дуже талановитий і футболіст, і тренер. Але, на мій погляд, у Реброва тактика і манера гри команди набагато цікавіше. Більш вертикально стали грати, більше агресивніше. Побачив, людям такий футбол подобається. Останні матчі, які наші грали, дуже цікаві були»

«Це матч смерті»: фанати з Луцька у Леверкузені – про вирішальну гру збірної України з Італією

Читайте також:

Можливо зацікавить