«Тут, у Стенфорді вчиться донька Навального. Вона мовчить про війну», - волинянин про російську «опозицію» у США

«Тут, у Стенфорді вчиться донька Навального. Вона мовчить про війну», - волинянин про російську «опозицію» у США

Перебуваючи у Каліфорнії - «найбезпечнішому місці в світі, де ніщо не може статися», донька російського опозиціонера Олексія Навального, Даша, нічого не зробила для того, аби хоч якось вплинути на суспільну думку про війну, яку нині веде Росія в Україні.

Про це з виданням ВСН поділився Андрій Торчило з Волині - студент Стенфордського університету, в якому, власне, також навчається дочка Навального. Хлопець розповів, що Даша Навальна за весь цей час публічно нічого не говорила проросійського, але водночас і не висловлювалася проти війни.

«Скільки Даша зробила за весь цей час?» - саркастично запитує сам у себе хлопець, хоч відповідь знає точно. «Просто нуль, нічого», - констатує за мить.

За словами Андрія, учасники Української студенської організації Стенфорду, до якої він належить, написали їй чимало разів, позаяк хотіли зробити спільний протест чи закликати російських студентів виходити на мітинги. 

«Такі дивні думки ще у нас були в перші дні», - додає Андрій Торчило.

Натомість дівчина лише запостила у себе в сторіз заклик приходити дивитися фільм про Олексія Навального.

Андрій каже, що це дуже показово щодо російської опозиції: коли роійська опозиція тільки робить вигляд, що вона проти нинішньої влади, а насправді підтримує імперські амбіції Путіна.

«Можна сказати, що у неї тато в СІЗО і йому можуть щось зробити, але пріорітети тут чіткі», - зазначив студент Стенфорду, .

«Доволі смішно, що в найбезпечнішому місці в світі, де ніщо не може статися, навіть там вона не готова нічого говорити, при тому, що у неї вплив на суспільство значно більший, ніж, скажімо, у мене. У мене 1000 підписників в інстаграмі, маленьке коло спілкування і мої друзі з села Стара Лішня Волинської області. Як я можу щось змінити?» - констатує юнак.

Нагадуємо, що, крім цього, видання ВСН поспілкувалося з волинянином Андрієм Торчило, який нині є студентом Стенфорду, про ком'юніті, яке утворилося в університеті, складнощі просування петиції, 33 тонни медичної допомоги та пошук інсуліну для Криворізької лікарні.

Текст: Ольга ЮСКОВЕЦЬ

Можливо зацікавить