У 800 разів дешевший за НАТівський: депутат Луцькради створив пристрій для визначення позицій противника

У 800 разів дешевший за НАТівський: депутат Луцькради створив пристрій для визначення позицій противника

Депутат Луцької міської ради Юрій Моклиця створив пристрій, який визначає точні координати артилерії противника під час їх пострілів. Що цікаво - його вартість у 800 разів дешевша, аніж контрбатарейні радари від НАТО.

Про це у соцмережі повідомив ексзаступник голови Волинської ОДА Денис П'ятигорець.

Зазначимо, Юрій Моклиця у лютому 2022 року без військового досвіду вступив у ряди ЗСУ. Його розподілили в 4 танкову бригаду, в артрозвідку.

«За кілька місяців боїв на Харківщині Юра з побратимами придумали простий, але дуже ефективний спосіб визначати точні координати арти противника під час їх пострілів. За власні кошти Юра зробив перший екземпляр свого винаходу, протестував на немитих і дуже порадував свого начарти.

Після цього була презентація винаходу на полігоні. Схвалення від військових. І перші 100 таких комплексів були виготовлені за кошти компанії з Луцька та передані в ЗСУ. А вже сьогодні є рішення про виготовлення ще 400 комплексів за кошти благодійників.

Істотна перевага комплексу Юри, це те, що він коштує у 800 разів дешевше НАТІвських контрбатарейних радарів!!!» - написав П'ятигорець. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить