У Чернігові завершили рятувальну операцію: 136 людей постраждали, у тому числі 7 загинули

У Чернігові завершили рятувальну операцію: 136 людей постраждали, у тому числі 7 загинули

У Чернігові рятувальники завершили пошуково-рятувальну операцію на місці влучання ворожої ракети «Іскандер». 136 людей  постраждали у тому числі 7 – загиблих.

Про це повідомив у телеграмі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Пошуково-рятувальна операція завершена: 136 постраждалих внаслідок російського удару по центральній частині міста. 7 загиблих. 129 поранених, з яких 15 дітей та 15 працівників поліції», - зазначив він. 

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус в ефірі телемарафону повідомив, що в лікарнях знаходяться 46 людей, їм надається вся необхідна допомога, решта поранених повернулись додому після наданої медичної допомоги і будуть лікуватись амбулаторно.

За його словами, зараз ще триває обстеження будинків у центрі Чернігова, де були влучання.

«Організовано штаб ліквідації наслідків удару. Зараз йдуть обходи. Ми бачимо, що більше 60 будинків і приміщень вражені ударною, вибуховою хвилею, осколками. Це близько 500 помешкань. І зараз наше головне завдання якомога швидше завершити обхід і визначити потребу у будівельних матеріалах», - сказав він.

Чаус повідомив, що є багато вибитих вікон.

«Частково є питання з електропостачанням, з рухом електротранспорту центром міста», - додав він. 

За його словами, перші будматеріали почали надходити від громад, які поряд з Черніговом. 

Виконуючий обов‘язки Чернігівського міського голови, секретар міської ради Олександр Ломако повідомив, що 19-21 серпня у місті оголошені днями жалоби.

Відомо, що у суботу, 19 серпня, росіяни обстріляли центр Чернігова.

Читайте також:

Можливо зацікавить