У громаді на Волині відремонтують дві ділянки дороги за 2,7 мільйона гривень

У громаді на Волині відремонтують дві ділянки дороги за 2,7 мільйона гривень

У Любомлі міська рада замовила підприємству «Луцькавтодор-Сервіс» капітальний ремонт дорожнього покриття на двох вулицях.

Загальна вартість договорів – 2,76 мільйона гривень. Фірму вирішили залучити без проведення конкурсу, а відтак — і без конкуренції. Інформація про це розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», - пише «Сила правди».

Договори уклали на капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Дружби – від будинку №55 до вулиці Промислова, а також по вулиці Шевченка – від будинку №101 до місцевого кладовища. Обидві угоди підписали з підприємством «Луцькавтодор-Сервіс» 21 червня 2024-го. Відтак, вартість ремонту вулиці Дружби складе 1,37 мільйона гривень, а вулиці Шевченка – 1,38 мільйона гривень.

На вулиці Дружби мають влаштувати загалом 1467 квадратних метрів асфальту товщиною 50 міліметрів. До обсягу робіт входить укріплення узбіччя гравійною сумішшю товщиною 10 сантиметрів, а також нанесення дорожньої розмітки. На вулиці Шевченка фірма повинна загалом улаштувати 967 квадратних метрів нового асфальту товщиною 50 міліметрів. Крім того, «Луцькавтодор-Сервіс» має установити бортові камені, нанести розмітку, а також облаштувати дощову каналізацію.

 Для ремонту обох доріг підрядник буде використовувати асфальтобетонну суміш, яку врахував по ціні 4680 гривень за тонну разом з податками (сума не включає транспортування і складські витрати). Ця вартість не є високою. Для порівняння, за даними «Наших грошей», дніпровське підприємство «Укравтобуд» в травневих договорах врахувало асфальтобетонну суміш саме такого типу і марки по ціні 9179 гривень за тонну. 

Готову піщано-щебеневу суміш з зернами діаметром 0-40 міліметрів у Любомлі врахували по ціні 585 гривень за кубічний метр. Водночас за даними Національного інституту розвитку інфраструктури, який, серед іншого, здійснює моніторинг цін на будівельні матеріали, у червні середня вартість кубічного метра такої ж піщано-щебеневої суміші на Волині становила 745 гривень. 

За умовами закупівлі, роботи по вулиці Дружби мають виконати до кінця серпня, а по вулиці Шевченка – до кінця вересня 2024-го. 

Любомльська міська рада залучила ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс» напряму, без проведення торгів. Власниками луцької фірми записані Вадим Заяць та Оксана Смялко. 

Читайте також:

Можливо зацікавить