У ГУР розповіли, скільки російських військових сьогодні перебуває в Україні

У ГУР розповіли, скільки російських військових сьогодні перебуває в Україні

РФ зосередила на території України більше 420 тисяч військовослужбовців. Їх кількість не включає Росгвардію та інші силові структури, які забезпечують окупаційну владу.

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький під час зустрічі «Ялтинської європейської стратегії», пише РБК-Україна   

«РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях та на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інші структури, спеціальні підрозділи, силові структури РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях», - розповів Скібіцький.

За словами заступника голови ГУР, за більше ніж півтора року війни Російська так й не досягла стратегічної мети щодо повної окупації території України. 

«І саме зараз, сьогодні, найбільш активні бойові дії РФ проводить, по суті, на двох напрямках – Куп'янськ-Лиман, і це Мар'їнка-Донецьк, для того, щоб виконати бодай якесь завдання та повністю вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької області», - пояснив Скібіцький.

Читайте також:

Можливо зацікавить