У ГУР розповіли, скільки заплатять російському льотчику, який викрав вертоліт Мі-8

У ГУР розповіли, скільки заплатять російському льотчику, який викрав вертоліт Мі-8

Представник ГУР Міністерства оборони Андрій Юсов підтвердив, що російському пілоту Максиму Кузьмінову, який викрав російський вертоліт Мі-8 виплатять грошову винагороду. Мова йде про 500 тисяч доларів. 

Про це повідомили в етері телемарафону, пише ТСН 

 Андрій Юсов підтвердив, що Україна виплатить грошову винагороду російському пілоту, який перегнав вертоліт Мі-8. 

«Звичайно, у національній валюті. Є офіційне законодавство, відповідний закон, підписаний президентом України у квітні 2022 року про відповідну компенсацію в разі, якщо людина переходить на бік України разом із технікою. Україна – демократична правова держава: ми і власні зобов’язання виконуємо, і міжнародного права дотримуємось», - сказав він. 

Представник ГУР звернувся до інших росіян з пропозицією брати приклад з Максима Кузьмінова. 

«Тому ще раз: ті росіяни, які не хочуть ставати воєнними злочинцями, будь ласка, здавайтесь, переходьте на  український бік і захищайте вже власну честь і совість, боріться проти путінського режиму», - розповів Юсов. 

Відомо, що російський льотчик Кузьмінов зазначив, що спецоперація тривала півроку. Приблизно стільки ж в Україні вже перебуває мати льотчика. За словами пілота, це була його ініціатива, він не хотів брати участь у військових злочинах Росії.

Читайте також:

Можливо зацікавить