У Ковельському медколеджі відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

У Ковельському медколеджі відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

У Ковельському медколеджі стартував новий навчальний рік. У четвер, 31 серпня, відбулася посвята у студенти першокурсників.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

У новому навчальному році майбутній фах за освітньо-професійними програмами із лікувальної, сестринської та акушерської справи, а також фармації здобуватиме понад сотня студентів.

Керівниця медичного коледжу Олена Григола зауважила, що нинішнє урочисте дійство можливе завдяки українським захисникам. Вона також зауважила, що чимало працівників та випускників закладу уже вступили до лав ЗСУ, аби боронити державу.

«Ви обрали для себе найбільш гуманну професію, яка в усі часи була і є найбільш затребуваною та престижною, адже життя і здоров’я людини мають найбільшу цінність, - звернулась вона до першокурсників. – Щиро дякую, що ви обрали саме наш Ковельський медколедж. Це заклад із 77-річною історією, який за період свого існування підготував десятки тисяч медичних сестер, фельдшерів, акушерів та фармацевтів».

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук від імені голови та депутатського корпусу привітав студентство із їхнім вибором та подякував педагогічному колективу за якісну підготовку майбутніх медиків.

«Навіть у мирний час професія медика обирається максимально усвідомлено, бо йдеться про порятунок людських життів. У військовий час ваша спеціальність набуває ще більшого значення. Тож щиро дякую вам за цей вибір. Зичу першокурсникам максимально оволодіти всіма знаннями та практичними навичками, які вам неодмінно дадуть тут – в одному із найкращих вітчизняних медколеджів. Аби у майбутньому мати змогу впевнено і вміло працювати в будь якому найсучаснішому і найпрестижнішому закладі охорони здоров’я держави», - наголосив він.

Окрім урочистого заходу цього дня також відбулось перше організаційне засідання новоствореної Наглядової ради медколеджу, одним із членів якої є перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.

У ході засідання було обрано керівний склад цього консультативно-дорадчого органу. Очільниця медколеджу Олена Григола ознайомила членів наглядової ради із станом справ у закладі, а також розповіла про пріоритети та напрямки роботи на прийдешній навчальний рік.

«Це ефективна профорієнтація і формування контингенту студентів, впровадження сучасних освітніх технологій, подальша інформатизація освітнього простору, ефективне кадрове забезпечення, а також розвиток та збереження матеріально-технічної бази», - зазначила вона.

Члени наглядової ради зі свого боку рекомендували керівництву закладу працювати над збільшенням кількості місць регіонального замовлення (адже цей показник станом на сьогодні є найменшим серед трьох коледжів області - 70 осіб), залученням позабюджетних коштів та інших джерел фінансування закладу (місцеві бюджети, спонсори, міжнародні гранти тощо), а ще розглянути можливість організації і проведення у закладі короткострокових навчальних курсів на платній основі, як один зі шляхів наповнення спецфонду коледжу, а відтак його розвитку.

Можливо зацікавить