У краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

У краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

У суботу, 26 серпня, у селі Башова на Волині прощалися із захисником України Миколою Дем'янчуком

Про це повідомляє Наш Край Медіа.

Нагадаємо, боєць отримав поранення під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області 11 серпня 2023 року в результаті мінометного обстрілу з боку противника, помер 18 серпня 2023 року від отриманих поранень у Запорізькій обласній клінічній лікарні.

Траурний кортеж з тілом Героя зустрічали на центральній садибі громади, у селі Копачівка, де утворили «живий» коридор шани Герою. Дорогу до батьківської домівки захисника встелили квітами.

У краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

Від рідної домівки траурна процесія вирушила до храму Святого Пророка Іллі ПЦУ с. Копачівка, де духовенство на чолі з деканом Свято-Михайлівського округу Рожищенського благочиння Миколою Цариком провело чин відспівування новоспочилого Героя.

Аби провести захисника в останню путь, прийшли рідні, знайомі, друзі, побратими.

«Микола навчався в Копачівській школі, потім в Луцьку в училищі. Мав золоті руки. Як повернувся на Башову, багатьом допомогав провести воду, під'єднати бойлера, з будь-якою сантехнікою легко розбирався... Ніколи не відмовляв, завжди допомагав, що треба, хоч і працював ще у Луцьку. Дуже любив онуків, бо весь час про них говорив», - каже Альона Лойко.

«Знала його з молодості, він одружився у Залісцях, звідки мій чоловік. Дві донечки у тому шлюбі народилися. Микола працював на фермі, охолоджував молоко. Потім ми довго не бачилися, але приїхала провести в останню дорогу, віддати данину шани Героєві», - каже лучанка Ольга.

У краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

«Микола - наш родич, батьків хрещеник. За плечима в нього вже була одна війна, афганська», - розповідає Богдан Дем'янчук.

Згодом на похоронах помітили чималу групу рожищенських афганців, які приїхали попрощатися зі своїм бойовим побратимом, а заступник голови Рожищенської РО УСВА Петро Будчик зазначив, що під час проходження строкової служби у 1986-1988 року Микола був у складі, як тоді казали, «обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані».

До початку повномасштабної війни Микола поєднав долю з однокласницею Лілею, чоловік якої помер. Офіційно сім'ю оформили рік тому, коли був у короткотривалій відпустці. Незважаючи на вік, Микола служив у десантно-штурмових військах. Поховали воїна з військовими почестями на кладовищі села Башова.

У загиблого залишилися мати, дві дочки, четверо внуків, сестра та дружина.

У краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчукомУ краї - треті похорони поспіль: на Волині попрощалися з Героєм Миколою Дем'янчуком

Редакція ВСН висловлює співчуття родині померлого. Вічна шана і слава Герою! 

Можливо зацікавить