У Луцькій міськраді прокоментували звинувачення про «Чергове шулерство»

У Луцькій міськраді прокоментували звинувачення про «Чергове шулерство»

Луцький міський голова Ігор Поліщук на пленарному засіданні 55-ї сесії міської ради прокоментував обвинувачення, яке було опубліковано депутаткою міськради Аллою Надточій у соціальній мережі. Матеріал депутатки вийшов під заголовком «Шулерство мера Поліщука або Як за місяць витратити понад 840 млн з бюджету Луцька». 

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради у середу, 31 січня.

Зі слів міського голови таке обвинувачення є абсолютно безпідставним та дилетантським.

Прокоментувала ситуацію директорка департаменту фінансів, бюджету та аудиту Луцької міськради Лілія Єлова. Вона зауважила, що така практика, коли у грудні міська рада фінансує значно більше видатків, ніж в попередні місяці, є постійною.

«Якщо порівнювати, скільки ми профінансували у грудні 2022 року, то сума фінансування складала – 678 мільйонів гривень, майже 26% від видатків річних. В 2023 році ми профінансували 842 мільйони, що складає 22,5% від річних видатків. Тобто це менше, ніж в грудні минулого року. Щодо грудня 2021 року – 395 мільйонів гривень», – зауважила Лілія Єлова.

Щодо економічної структури видатків грудня 2023 року, то захищені статті видатків складають майже половину – 46,7%. Тобто, майже половина з цих сум була спрямована на захищені статті видатків: заробітна плата з нарахуваннями, медикаменти, продукти харчування та енергоносії. 

Капітальних видатків було 228 мільйонів гривень, 27%. З цих грошей більшу частину, а це - 62 мільйони, спрямували «Луцьктеплу» на виконання умов кредитного договору з Європейським банком.

«Міська рада є гарантом виконання цих зобовʼязань, тому ці платежі вони повинні проводити. В грудні ми оплатили 6,14 мільйонів на придбання обладнання закладам бюджетної сфери. 43 мільйони на програму матеріально-технічного забезпечення військових частин», – додала Лілія Єлова.

Читайте також:

• У Луцьку збільшили фінансування Програми підтримки військових частин до 1,5 мільярда гривень 

• Вантаж на 25 млн: з Луцька на передову доставили велику партію допомоги для військових

• Луцька міськрада на наступний рік виділить на ЗСУ 500 мільйонів гривень

Можливо зацікавить