Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада

Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада

У Луцьку обрали голову та заструпників Молодіжної ради. Цей консультативний орган працюватиме з владцями, аби враховувати думку молодіжного середовища.

У четвер, 22 лютого відбулось установче засідання Молодіжної ради при Луцькій міськраді. Засідання провели у приміщенні сесійної зали міської ради. До складу Молодіжної ради увійшли учні закладів середньої освіти, студенти, а також члени молодіжних та громадських організацій.

Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада
Ірина Чебелюк

Заступниця луцького міського голови Ірина Чебелюк зауважила, що сесійна зала – це місце, де приймаються рішення, що забезпечують життєдіяльність лучан. А Молодіжна рада – це один з консультативних органів, який має працювати спільно із міською владою для того, щоб знати, цікавитися та враховувати думку молодіжного сектору та середовища. 

Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада

«Ми завжди тісно співпрацюємо із молодими людьми і нам цікава думка, як ви бачите розвиток громади. Ми чітко усвідомлюємо, що теперішня молодь – це абсолютно інші молодь, яка була 10 чи 20 років тому.

Ви рухаєтесь зовсім іншим вектором розвитку, тому що країна наша змінюється, змінюється суспільство, відповідно змінюються думки наших молодих людей і це чудово, тому що ми відходимо від критеріїв та дій, які існували колись», – додала Ірина Чебелюк. 

Заступниця міського голови зауважила, що члени Молодіжної ради теж можуть стати учасниками процесу прийняття депутатських рішень. Але найбільше Луцька міськрада спільно з Молодіжною радою буде працювати з тими питаннями, які стосуються безпосередньо молодіжного життя. 

Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада

Після голосування у два тури було визначено голову Молодіжної ради. Нею стала студентка 4-го курсу Волинського національного університету імені Лесі Українки та волонтерка у Волинському обласному місцевому осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації «Федерація дебатів України» Христина Словік, її заступницею стала голова контрольно-ревізійної комісії ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та студентка 3-го курсу ЛНТУ Олександра Лугвіщик, а секретарем – Таїсія Токарчук, учениця 11 класу Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради.

Обрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна радаОбрали голову та заступників: у Луцьку запрацювала Молодіжна рада
Христина Словік

«Я хочу всім подякувати, як би дивно це зараз не звучало, я вранці казала «та буде, що буде, я готова до всього. Я думала, що не буду хвилюватися, але так вийшло, що я хвилювалася і мені подобається це відчуття», – поділилася Христина Словік.

Новообрана голова запропонувала вирішити питання щодо регламенту та створення комітетів на наступному засіданні.

Читайте також:

• Росія – наш спільний ворог: Луцька міськрада звернулася до міст-побратимів у Польщі, аби ті посприяли розблокуванню кордону

• У Ковелі витратять 2 мільйони гривень на озеленення міста

Перейменування 8 вулиць у Луцьку не погодили: яких саме

Можливо зацікавить