«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду

«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду

У вівторок, 31 жовтня біля Луцької міської ради волонтери й активісти вийшли на акцію протесту. Вони вимагали більшої підтримки для ЗСУ замість скерування коштів на ремонти вулиць і дворів

Як розповів один з організаторів протесту Сергій Рижков, активністи просять депутатів надати їм слово під час сесії. Хочуть максимально повпливати на те, щоб усі гроші йшли на ЗСУ.

«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду

«Якщо вже й витрачають кошти на бруківку, то нехай цю бруківку кладуть в укриттях, чому в підвалах діти стоять на піску», каже Сергій Рижков. 

«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду«Дрони замість бруківки»: у Луцьку пікетували міську раду

Згодом під час сесії Сергій Рижков взяв слово. Він  попросив створити у міськраді робочу групу, до якої увійшли б голови фракції, фінансисти, щоб проаналізувати видатки з міського бюджету.

«Луцьк - тилове місто, яке має приділити більше уваги допомозі Збройним силам, волонтери вже не мають сил і міська рада має прийняти естафету з допомоги», - вважає він.Після виступу мер Луцька Ігор Поліщук попросив подати письмову пропозицію у міськраду щодо цієї ініціативи.

Нагадаємо, на цій сесії депутати планують виділити 50 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ. Раніше Луцька міська рада оголосила чотири тендери на закупівлю 1600 FPV-дронів та 25 квадрокоптерів Mavic на загальну суму 38 мільйонів 400 тисяч гривень.

Також повідомлялося, що кошти у сумі 102 мільйони гривень від перевиконання бюджету Луцької громади за перше півріччя спрямували на придбання необхідного обладнання для військовослужбовців. 

Читайте також:

Можливо зацікавить