У Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховища

У Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховища

Культурний сектор Волині, громадська організація «Пятерня», соціально-мистецький проєкт «Арт Постріл», волонтери культурного фронту започаткували художній розпис сховищ. Про це пишуть на сайті Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Завідувач кафедри політології та публічного управління Оксана Ярош пригадує, що одна з жительок зауважила, наскільки похмуре наше укриття.

Тож художниця Тетяна Мялковська зробила заклик у соціальних мережах, на який відгукнулося понад 60 митців нашого краю і тих, хто вимушено наразі перебуває у Луцьку. Так з’явилася низка чудових творчих доробків. Пані Тетяна координує мистецький розпис бомбосховищ і бачить, як перетворюється простір, і як це подобається людям, особливо дітям.

Факультет історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки підтримав ідею розпису сховища. 

Тетяна Мялковська каже: «Це наш третій бункер. Складний, холодний, малювати важко. Однак що, на війні буває легко?! Це наша культурна війна».

У Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховищаУ Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховищаУ Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховищаУ Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховищаУ Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховищаУ Луцьку митці продовжують розмальовувати бомбосховища

Можливо зацікавить