Скільки коштує цибуля на ринку у Луцьку

Цибуля

В обласному центрі Волині на ринках подорожчала цибуля. Тепер вона коштує 18-35 гривень за кілограм. Хоча ще донедавна її можна було придбати за 16-18 гривень.

На «Завокзальному» ринку та ринку «Пасаж» звичайна біла ріпчаста цибуля значно додала в ціні. В середньому продавці просять за неї 20 гривень. Трапляються торгові точки, де її продають дешевше, по 18 гривень, а де й значно дорожче – по 25 гривень.

Скільки коштує цибуля на ринку у Луцьку

А от вартість синьої цибулі б’є рекорди – її ціна 33-35 гривень за кілограм. Продавці пояснюю це тим, що синя цибуля вибагливіша у догляді і її урожай зазвичай не великий. На смак вона значно смачніша білої, тому є і попит.

Скільки коштує цибуля на ринку у Луцьку

За словами торговців, вартість цибулі буде і далі зростати, адже з потеплінням її буде складніше зберігати у товарному вигляді.

Продають на ринках уже і молоду цибулю. Люди беруть її на салат, але ціна «кусається» - 150 гривень за кілограм. 15 гривень – пучечок у 100 грамів.

Скільки коштує цибуля на ринку у Луцьку

До слова, із цибулі можна приготувати дуже смачну страву - цибуляники. Рум'яні цибульні оладки - одна з найсмачніших страв української кухні. Готують їх по всій Україні. Цибуля в цибуляниках стає м'якою і зовсім не гіркою. Після дегустації страви багато хто навіть не зрозуміє, з чого вона приготована. До вашої уваги рецепт. 

  • цибуля - 500 г;
  • борошно - 100 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • перець, спеції за смаком;
  • соняшникова олія - 3 ст. л.

Щоб цибуля не пекла очі, замочіть половинки цибулин у холодній воді на 10 хвилин. Цибулю дрібно нарізати, викласти в миску, посолити і поперчити. Перемішайте цибулю, щоб вона пустила сік. Залиште маринуватися на 15 хвилин.

Розбийте три яйця і збийте виделкою. З'єднайте цибулю зі збитими яйцями. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти кілька разів. Перемішати борошняну суміш з цибулею. Тісто буде досить рідким.

Скільки коштує цибуля на ринку у Луцьку

Добре розігріти сковороду з олією. Викласти на гарячу сковороду цибуляники ложкою. Обсмажувати з кожного боку по 4-5 хвилин на невеликому вогні. Якщо цибуля всередині сира - накривайте цибуляники кришкою на час смаження.

Читайте також: 

Можливо зацікавить