У Луцьку на ставках на Кічкарівці масово гине риба: що відомо

У Луцьку на ставках на Кічкарівці масово гине риба: що відомо

У Луцьку на ставку в районі Кічкарівки - мор риби. Люди, які живуть поблизу ставка, мають лише здогадки щодо того, що може так масово нищити рибу. Побоюються, аби вода не була отруйною.

У відділі екології міської ради повідомили, що на водоймі працювали всі відповідальні служби, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Лучани, які живуть на вулиці Застав'я, помітили, що у річці, яка протікає понад їх вулицею, розпочався масовий мор риби.Одразу почали бити на сполох, аби з'ясувати, що ж вбиває рибу.

Масовий мор риби на Русловому ставку річки «Омеляник», який знаходиться в районі Кічкарівки.

Пані Алла живе на вулиці Застав'я, через дорогу від її будинку і знаходиться ставок. Каже, що недобру ситуацію на водоймі запримітила іще минулого тижня.

Жінка каже, що побоюється, аби вода не була отруйною, до водойми ходять кури, та і собака може вскочити до ставка.Разом з тим пані Алла каже, що шкода риби, адже місцеві рибалки своїми силами зариблюють ставок.

У відділі екології Луцької міської ради повідомили, що на водоймі працювали всі відповідальні служби. Були представники і відділу екології. Найбільш імовірна причина мору риби - низький рівень кисню у воді.

«Там були всі служби і задіяні, в тому числі і відділ екології. Перевірили, тому що є в нас в відділі прилад, за допомогою якого можна визначити вміст кисню у воді. Так як і підтвердили наші попередні здогадки, для риби це критично мало. Тому що якщо мінімальний рівень, це приблизно 4 одиниці, то було по факту 1,2. Низький рівень кисню у воді веде до замору риби. На жаль, риба вже почала розкладатися, бо ж тепло стоїть на вулиці. Взяти її на аналіз ветеринари вже не змогли, тому що вже почався природний розклад. Організовуємо збір риби, зібрати її, щоб далі не привела вона до неприємного запаху», - розповіла начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

У відділі екології зазначають, що у воді низький рівень кисню в тому числі через те, що водойма дуже мілка.

У ставку взяли воду на аналіз, аби переконатися в тому, що у водоймі немає небезпечних речовин. Результати будуть пізніше.

Читайте також:

Можливо зацікавить