У Луцьку під час тривоги було зачинене укриття церкви: пояснення пастора

У Луцьку під час тривоги було зачинене укриття церкви: пояснення пастора

Жителі Луцька скаржилися на закриті укриття під час однієї з останніх тривог. Зокрема люди не могли потрапити в укриття під церквою «Голгофа».

Пастор церкви Андрій Савич пояснив, чому так сталося, - пише 12 канал.

За словами пастора, люди вже тривалий період не ходили в це укриття, тому його хотіли закривати і знімати вивіску.

«Тривога розпочалася о 4:03, а жінки прийшли о 5:10. Спочатку вони не могли потрапити на територію церкви, бо водій, який виїжджав зранку, закрив чомусь ворота. Проте люди, які в нас неодноразово були в укритті, знають, як їх відчинити, що, зрештою, і зробила одна з жіночок о 5:21 (є відеодоказ). На випадок, якщо люди не знають цього, поряд із воротами є дзвінок до чергового, якого жінки не помітили. Центральні двері завжди закриті протягом тижня, бо це вхід у центральну залу, де відбуваються богослужіння, а вхідні двері з двору, де і висять вказівники «Укриття», закриваються на ніч (одна з причин – неадекватні психічно хворі люди, які нещодавно приходили у приміщення церкви з погрозами, що є зафіксовано на камерах, був виклик поліції і відповідна заява в районному управлінні поліції)», - наголосив Андрій Савич.

Також пастор стверджує, що при вхідних дверях також є дзвінок, яким жінки не скористалися, ніхто навіть не постукав у двері, а відразу почали знімати відео.

«Мобільні номери, вказані на центральних дверях, не відповідали, бо це офісні номери, які працюють в робочі години. Чергова не почула сповіщення про тривогу та звук сирени, проте вона відчинила двері рівно через 2 хвилини після того, як прийшли жінки (є відеодоказ із камери спостереження). Іншими словами, люди потрапили в укриття, де пробули пів години, хоча з назви сюжету складається враження, що цього не відбулося. Крім того, чергова попросила вибачення в них і пояснила ситуацію», - каже пастор церкви.

Також він пообіцяв: 

  • Повторно провести з черговими приміщення інструктаж щодо дій під час повітряної тривоги, особливо вночі. Вдень двері укриття відкриті завжди.
  • Забезпечити чергових новим службовим телефоном, на якому буде встановлений додаток, щоб вони могли добре чути сповіщення про повітряні тривоги.
  • Зробити вивіски з номерами цього телефону і розмістити їх біля входів у приміщення.
  • Окрім того, біля дзвінків на дверях буде візуальна розмітка, щоб зробити їх помітнішими.

Читайте також:

Можливо зацікавить