Ароматний яблучний пиріг — швидкий рецепт, який завжди вдається
Яблучний пиріг — справжній порятунок, коли хочеться домашнього затишку без зайвих клопотів. Усе, що потрібно — кілька простих інгредієнтів, трохи часу та бажання створити ароматну випічку, яка розійдеться ще теплою.
Рецептом поділився відомий фудблогер Ігор Лаврешин.
Інгредієнти:
- Яблука — 5 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Борошно (пшеничне або нутове) — 100 г
- Цукор (на ваш вибір) — 80 г
- Молоко (на ваш вибір) — 120 мл
- Олія (рослинна) — 40 мл
- Розпушувач — 1 ч.л.
- Цедра лимона — за смаком
- Кориця — за смаком (також трохи цукру і кориці для посипки)
Спосіб приготування:
Яблука очистити (за бажанням) та нарізати тонкими скибочками. У глибокій мисці злегка збийте яйця з цукром. Додайте олію, молоко та цедру лимона. Перемішайте.
Просійте у миску борошно з розпушувачем та корицею. Змішайте інгредієнти для тіста до однорідності. Додайте в тісто нарізані яблука і дбайливо перемішайте, щоб кожна скибочка була покрита тістом.
Вилийте масу у форму для випікання. Зверху додатково посипте сумішшю цукру та кориці для карамельної скоринки. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 50 хвилин. (Якщо використовуєте аерофритюрницю — 40 хвилин при 200 градусах).
Читайте також:
- Пляцок «Яблука під снігом»: ніжний десерт, що тане в роті
- Пиріжки з яблуками — аромат дитинства за простим рецептом
- Яблучний рулет, який тане в роті: соковитий, ніжний і без зайвих клопотів