Ароматний яблучний пиріг — швидкий рецепт, який завжди вдається

Ароматний яблучний пиріг — швидкий рецепт, який завжди вдається

Яблучний пиріг — справжній порятунок, коли хочеться домашнього затишку без зайвих клопотів. Усе, що потрібно — кілька простих інгредієнтів, трохи часу та бажання створити ароматну випічку, яка розійдеться ще теплою.

Рецептом поділився відомий фудблогер Ігор Лаврешин.

Інгредієнти:

  • Яблука — 5 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно (пшеничне або нутове) — 100 г
  • Цукор (на ваш вибір) — 80 г
  • Молоко (на ваш вибір) — 120 мл
  • Олія (рослинна) — 40 мл
  • Розпушувач — 1 ч.л.
  • Цедра лимона — за смаком
  • Кориця — за смаком (також трохи цукру і кориці для посипки)

Спосіб приготування:

Яблука очистити (за бажанням) та нарізати тонкими скибочками. У глибокій мисці злегка збийте яйця з цукром. Додайте олію, молоко та цедру лимона. Перемішайте.

Просійте у миску борошно з розпушувачем та корицею. Змішайте інгредієнти для тіста до однорідності. Додайте в тісто нарізані яблука і дбайливо перемішайте, щоб кожна скибочка була покрита тістом.

Вилийте масу у форму для випікання. Зверху додатково посипте сумішшю цукру та кориці для карамельної скоринки. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 50 хвилин. (Якщо використовуєте аерофритюрницю — 40 хвилин при 200 градусах).

Читайте також:

Можливо зацікавить