Пляцок «Яблука під снігом»: ніжний десерт, що тане в роті

Пляцок «Яблука під снігом»: ніжний десерт, що тане в роті

Якщо ви мрієте про десерт, що поєднує легкість безе, ніжність крему та аромат запечених яблук — спробуйте пляцок «Яблука під снігом». Цей домашній смаколик виправдовує свою назву на всі сто — ніжний, повітряний і буквально тане в роті.

ТСН опублікував рецепт яблучного пляцка «Яблука під снігом» від кулінарки Альони Карпюк.

Інгредієнти для коржів

  • 225 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 жовтки
  • 5 г розпушувача
  • ванілін на кінчику ножа

Інгредієнти для покриття

  • 2 білки
  • 4 ст. л. цукру
  • мигдальні пелюстки
  • щіпка солі

Інгредієнти для яблучного прошарку:

  • 2 яблука
  • 2–3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. лимонного соку

Інгредієнти для крему

  • 250 г вершкового сиру (або маскарпоне)
  • 250 мл жирних вершків для збивання
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування

Готуємо тісто:

  • Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору. Додаємо м’яке масло, ванілін та все добре перемішуємо.
  • Додаємо борошно з розпушувачем. Швидко замісіть тісто. Вона вийде трохи липким.
  • Загорніть тісто у плівку. Залиште на 30 хв у холодильнику.

Формуємо коржі:

Тісто слід розділити на 4 частини. Розкачати кожну у коло 18 см. Наколіть виделкою.

Робимо білкову масу:

  • Білки збити з дрібкою солі до стійкої піни.
  • ¼ білкової маси викласти на один корж, посипати 3 ст. л. цукру та мигдальними пелюстками.

Випікання:

Випікаємо корді за температури 180°C до світло-коричневого кольору.

Яблучна начинка:

  • Яблука почистіть та наріжтн дрібними кубиками. Додати цукор і лимонний сік.
  • Тушкуйте яблука під кришкою 15–20 хв. Дайте холонути.

Готуємо крем:

Вершковий сир (або маскарпоне) збийте з вершками та цукровою пудрою до пишної маси.

Збираємо пляцок

  • На блюдо поставити кільце від форми. Викладіть 1-й корж, зверху ⅓ яблучного пюре, потім ⅓ крему.
  • Повторіть ще два рази.
  • Верхній корж з білком і мигдалем кремом не покривати.
  • Дайте просочитися кілька годин. Присипати пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить