Яблучний рулет, який тане в роті: соковитий, ніжний і без зайвих клопотів
Яблучний рулет за 15 хвилин — ідеальний варіант, коли гості вже на порозі або просто хочеться чогось домашнього до чаю. Мінімум зусиль, прості інгредієнти й максимум аромату — це той рецепт, який завжди виручає.
Як приготувати десерт розповіла фудблогерка з Луцька Юлія Симончук на своїй фейсбук-сторінці.
Тісто:
- яйця - 5 шт;
- цукор - 120 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- борошно - 100 г;
- молоко - 50 мл;
- олія - 50 мл;
- розпушувач - 1 ч.л;
- сіль - дрібка.
Начинка:
- цукор - 2 ст.л;
- яблука - 5-6 шт;
- кориця - 2 ст.л.
Приготування:
Почистити яблука і потерти на велику тертку, додати цукор, корицю, перемішати і потушити на сухій сковорідці доки випариться рідина. Охолодити.
Збиваємо яйця з цукром та дрібкою солі. Додаємо ванільний цукор. Збиваємо до пишної маси. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно перемішуємо і вливаємо олію та молоко і ще трохи перемішуємо до однорідності.
На бляху застелену просиліконеним пергаментом викладаємо яблука, поверх заливаємо тісто. Ставимо в розігріту духовки (180 градусів) на 15 хвилин. Виймаємо і гарячим перевертаємо і завертаємо а рулет. Схолоне посипаємо цукровою пудрою і можна смакувати.
Читайте також:
- Шарлотка, яка пахне дитинством: простий рецепт яблучного пирога
- Як новий без хімчистки: простий домашній засіб, який поверне дивану свіжість і чистоту
- Домашнє яблучне печиво — простий рецепт з натуральних інгредієнтів