У Луцьку планують обрати амбасадорів міста і провести другу Літературну резиденцію

У Луцьку планують обрати амбасадорів міста і провести другу Літературну резиденцію

В управлінні туризму та промоції міста розробляють положення про амбасадорів Луцька, які будуть працювати протягом року-двох із метою популяризації міста. А також уже ведуть перемовини з письменниками, аби запросити їх на гостину до Луцька. Темою другої Літературної резиденції стане з’їзд європейських монархів. 

Про це розповіла начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська у понеділок, 29 липня, під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів під головуванням Андрія Разумовського.

«Проаналізувавши досвід першої Літературної резиденції, ми вирішили, що пора вже організовувати другу резиденцію. Темою обрали з’їзд європейських монархів у Луцьку. Таким чином хочемо вкотре нагадати, що наше місто стало центром зародження дипломатії. Проведення такої важливої геополітичної події зазначило наше місто на всіх європейських мапах», – озвучила плани Катерина Теліпська.

У Луцьку планують обрати амбасадорів міста і провести другу Літературну резиденцію

Катерина Теліпська розповіла, що в управлінні туризму та промоції міста розробляють положення про амбасадорів Луцька, які будуть працювати протягом року-двох із метою популяризації міста.

«Уже декілька років ми виношуємо ідею – затвердити коло людей, які стануть на рік чи два амбасадорами Луцька. Їх обиратимемо серед тих, хто пов'язаний із містом, хто певний час проживав тут і зробив щось визначне для Луцька. Плануємо до кінця року затвердити відповідне положення і визначити амбасадорів. А вже в січні, коли ми згадуємо про з’їзд європейських монархів, оголосимо їх публічно. Щоб кожен амбасадор гідно представляв наше місто в Україні і закордоном», – підсумувала Катерина Теліпська.

До речі, в Луцьку проводитимуть літню школу гуманітарних досліджень. До міста планують завітати науковці, філософи провідних вузів України і закордоном для того, щоб досліджувати Луцьк, його простори з філософської та релігійної тематики. 

Читайте також:

Можливо зацікавить