Кому буде підпорядковуватися ветеранський хаб у Луцьку

Кому буде підпорядковуватися ветеранський хаб у Луцьку

В Луцькій міській раді відбулося чергове засідання членів комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, під час якого погодили створення комунальної установи «ХАБ ВЕТЕРАН» та її Статут. У 2024 р. із бюджету Луцької міської ради виділили 20 млн грн на виконання робіт зі створення ветеранського центру.

У середу, 24 липня, перед депутатами виступила директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко, яка ознайомила з основними положеннями документа.

«ХАБ ВЕТЕРАН» – це комунальна неприбуткова установа соціального призначення, засновником якої є міська рада. Підконтрольна виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови згідно з розподілом обов’язків. Хаб буде ветеранським центром, діяльність якого спрямовуватимуть на підтримку, відновлення здоров'я, повернення до соціального життя ветеранів», – розповіла Наталія Юрченко. 

Кому буде підпорядковуватися ветеранський хаб у ЛуцькуКому буде підпорядковуватися ветеранський хаб у Луцьку

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк додала, при написанні Статуту максимально врахували весь спектр послуг, що надаватимуть у хабі, а також чітко прописали завдання, які повинні виконувати в установі. Це в майбутньому сприятиме безперебійній роботі.

Нагадаємо, поки не запрацює ветеранський хаб на вулиці Сергія Климчука у Луцьку, в червні депутати міської ради погодили облаштування тимчасового хабу на проспекті Волі, 23. На ці потреби передбачили 700 тисяч гривень із міського бюджету.

Як розповіла Ірина Чебелюк, у невеликому приміщенні вже зробили косметичний ремонт для того, щоб найближчим часом почати надавати ветеранам юридичні послуги та морально-психологічну підтримку.

До слова, 20 грудня 2023 року під час сесії Луцької міської ради депутати передбачили на ветеранський хаб 20 мільйонів гривень, оскільки більше освоїти не встигнуть. У Луцьку на вулиці Сергія Климчука (колишня – Бенделіані) в приміщенні площею понад 1000 кв.м. має постати ветеранський хаб, але коли це буде – невідомо.

Читайте також:

Можливо зацікавить