«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

У четвер, 10 серпня, у Луцьку попрощалися з колишнім депутатом, підполковником Сергієм Слабенком, який загинув на війні.

У Луцькому Свято-Троїцькому соборі відспівали загиблого на війні підполковника Сергія Слабенка. Віддати останню шану прийшли люди, які його знали, любили і поважали: родина, друзі, колеги, владці.

Очолив богослужіння митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він нагадав присутнім, що рядки з гімну України «душу й тіло ми положим за нашу свободу», - то не просто слова, а життєва позиція кожного справжнього патріота. Саме таким був Сергій Слабенко - людиною не слова, а діла.

«Сергій був з тих людей, кого з впевненістю можна назвати «справжнім»: справжній патріот, справжній депутат, справжня людина, справжній воїн. Дехто зараз ховається під депутатську недоторканість, аби не йти воювати. Так от Сергій не сховався, а взяв до рук зброю та з гідністю пішов на фронт, захищати незалежність України», - сказав священнослужитель.

«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

Митрополит Михаїл зауважив, що діяльність Сергія як депутата у Волинській обласній раді завжди була активною та дійсно корисною людям:

«Всі його виступи, доповнення, зауваження під час засідань обласної ради були спрямовані на те, щоб всюди було верховенство права. Сергій дійсно діяв в інтересах людей на своїй посаді, а коли почалася війна його ревність та любов до України не дала йому стояти осторонь, він пішов воювати за правду».

«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

Люди, схиливши голови, прощалися і проводжали Сергія в останню путь. Людину, яка хотіла жити, будувала плани, проте патріотизм настільки глибоко був у його серці, що не дав бездіяти, коли прийшов ворог, - сказав митрополит Михаїл.

«Поки дехто розмірковує: як прийняти рішення і що робити, то інші, такі як Сергій, не розмірковуючи, йдуть і роблять, йдуть і захищають, та віддають найцінніше. Це приклад для всіх депутатів: маєш совість - іди і захищай!» - наголосив священнослужитель.

«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

Тіло військовослужбовця поховають на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа. 

Нагадаємо, колишній депутат Волинської обласної ради, народний депутат України 4-го скликання Сергій Слабенко був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу. Підполковник Сергій Слабенко загинув 4 серпня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області. 

«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото«Пішов воювати за правду»: поховали загиблого на війні екснардепа з Луцька, підполковника Сергія Слабенка. Фото

Редакція ВСН висловлює співчуття родині загиблого. Вічна шана і слава Герою!

Можливо зацікавить