Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку

Олександра Олійникова

У четвер, 22 серпня, в Академії тенісу «Адреналін», що розташована на вулиці Карбишева, 1 у Луцьку, відома українська тенісистка Олександра Олійникова провела захоплюючий майстер-клас для дітей. Подія викликала великий інтерес серед місцевих юних спортсменів, які отримали унікальну можливість не тільки побачити професіоналку у дії, але й особисто отримати цінні поради щодо вдосконалення своєї гри.

Під час майстер-класу Олександра поділилася своїм досвідом, розповіла про те, як вона починала свій шлях у великому тенісі та які виклики їй довелося подолати на шляху до успіху. Особливу увагу тенісистка приділила техніці ударів, руху на корті та тактичним аспектам гри.

Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку

Діти мали змогу не тільки спостерігати за демонстрацією вправ, але й активно брати участь у тренуваннях під керівництвом Олександри. Майстер-клас став чудовою нагодою для юних тенісистів отримати натхнення та мотивацію для подальшого розвитку своїх навичок.

Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку

Олександра Олійникова відома своєю активною підтримкою молодого покоління спортсменів і її візит до Луцька став ще одним кроком у цьому напрямку.

«Вважаю дуже важливим підтримувати молодих спортсменів. Український спорт має мати майбутнє. Українські спортсмени представляють Україну на міжнародних змаганнях, тож хотіла у такий спосіб підтримати їх. Дорослі спортсмени саме це мають робити, а діти - це наше майбутнє.

До Луцька я приїхала за запрошенням, давно хотіла реалізувати таку ідею і мені тут надали таку можливість», - розповіла в коментарі журналістам ВСН Олександра Олійникова.

Також спортсменка поділилася планами на майбутнє.

«На наступних півроку у мене в планах інтенсивно грати на турнірах. Я зараз знаходжусь рівно на 300 позиції в світовому рейтингу. І мені не вистачає всього 70 позицій до турніру Великого шолому.

У планах у мене відіграти максимальну кількість турнірів, пробувати піднімати їхній рівень, щоб зачепити чотири престижні турніри, або хоча б один із них», - скзала спортсменка.

За словами Олександри, вона робить все можливе, щоб в Україні був висококласний теніс, аби в країні виростало багато тенісистів, професійних юніорів, щоб вони виходили потім в топи і це є її найбільша мотивація.

Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку
Олександра Олійникова

Щодо планів у розвитку кар'єри, то Олександра Олійникова каже - її мрія потрапити у ТОП 50 світового рейтингу тенісу і затриматися там.

«Коли б я піднялась у рейтингу це б надало мені більше можливостей допомагати молодим спортсменам в Україні. А після завершення спортивної кар'єри маю велику мрію - стати тренером з тенісу», - додала тенісистка.

Заступник голови міського осередку Федерації тенісу України у Волинській області та старший тренер Академії тенісу «Адреналін» Юрій Труш розповів, що Олександра Олійникова прибула на запрошення його доньки Єлизавети.

Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку
Юрій Труш

«Я з її татом познайомився в інтернеті, є така група «Взаємодопомога українському тенісу». Почали спілкуватися десь два місяці тому. У групу приєднано багато тенісистів, які зараз залишились в Україні. Так вийшло, що в її щільному графіку було вікно між турнірами в Хорватії, де вона зараз мешкає і між турніром в Румунії.

Олександра зараз виступає під українським прапором. Її тато зазнав переслідувань з боку влади Януковича, родина виїхала в Хорватію як біженці, але з початком повномасштабного вторгнення Олександра прийняла рішення виступати під українськими знаменами.

Моя донька Єлизавета познайомилася з нею на професійному турнірі в Данії і запросила її до Луцька. Можливо це додало ваги, впевненості, що її тут чекають і усіляко будуть підтримувати», - сказав Юрій Труш.

За його словами, майстер-клас повністю безоплатний, також була ініціатива Олександри. Також до Луцька приїхав Святослав Мірчук - голова фан-клубу Олександри Олійникової, який створили у нинішньому року.

Зірка українського тенісу Олександра Олійникова провела майстер-клас у Луцьку
Святослав Мірчук

«Почав стежити за кар'єрою Олександри Олійникової ще з минулого року. Я закохався в її стиль, такий бойовий. Історія Олександри дуже цікава. Зараз багато молодих спортсменів виїжджають з країни. А Олександра вирішила повернути громадянство і виступати за Україну», - розповів Святослав Мірчук.

Наразі фан-клуб налічує 40 членів, але Святослав Мірчук впевнений, що успіхи Олександри будуть надихати інших людей і вони поповнять лави фан-клубу.

Майстер-клас із зіркою українського тенісу Олександрою Олійник залишив у дітей масу позитивних емоцій та надихнув на нові звершення у спорті.

Читайте також:

Можливо зацікавить