У Луцьку проходять заходи до Дня Соборності України

У Луцьку проходять заходи до Дня Соборності України

У Луцьку, 22 січня, з нагоди Дня Соборності України стартує національно-патріотична акція «Ланцюг Єднання».

Захід розпочався із запізненням через повітряну тривогу, яка тривала понад годину, - з місця події повідомила журналістка ВСН

У понеділок, 22 січня, на Театральному майдані відбулося покладання квітів до пам'ятного стенду «Герої Небесної сотні - загинули за Єдність України».

Наразі за маршрутом: Театральний майдан - вулиця Лесі Українки - площа Злуки формується колона для проведення акції «Ланцюг єднання».

Довідково: Щорічно 22 січня в Україні відзначається День Соборності. Цього дня більш ніж 100 років тому було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Традиційно у цей день в Україні створюється "живий ланцюг", який символізує єдність та волю українського народу до свободи став. Перша така акція була організована патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту злуки.

У Луцьку проходять заходи до Дня Соборності УкраїниУ Луцьку проходять заходи до Дня Соборності УкраїниУ Луцьку проходять заходи до Дня Соборності УкраїниУ Луцьку проходять заходи до Дня Соборності УкраїниУ Луцьку проходять заходи до Дня Соборності України

Можливо зацікавить