У Луцьку відремонтують аварійний колектор за майже 50 мільйонів гривень

У Луцьку відремонтують аварійний колектор за майже 50 мільйонів гривень

У Луцьку відремонтують аварійний каналізаційний колектор по вулиці Карпенка-Карого за 48,9 мільйона гривень. Роботи планують закінчити до осені нинішнього року.

Про це стало відомо з оголошення на сайті електронних торгів Prozorro.

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» у грудні минулого року провело тендер на капітальний ремонт ділянки каналізаційного колектора діаметром 900 мм по вулиці Карпенка-Карого. Переможцем і єдиним учасником електронних торгів було ТОВ «Вельт Капітал».

Нагадаємо, залізобетонний магістральний колектор, що простягається від «Срібних лелек» і до вулиці Лідавської, побудований 45 років тому. Він постійно піддається надмірному навантаженню внаслідок руху великогобаритного транспорту, а стічні води викликають величезний вплив і корозію залізобетонних конструкцій.

Від діяльності колектора залежать водопостачання, водовідведення і, відповідно, робота каналізаційної системи в оселях близько 70 тисяч лучан. Уже у 2023 році у колекторі траплявся обвал двічі, що викликало необхідність термінового відновлення, а також детального обстеження стану. Тож підприємство «Луцькводоканал» ініціювало капітальний ремонт об’єкту. 

Читайте також:

Можливо зацікавить