Ремонт скоро зможуть розпочати: у Луцьку виділили кошти на 13 школу

Ремонт скоро зможуть розпочати: у Луцьку виділили кошти на 13 школу

Луцькі депутати виділили 13 мільйонів гривень на капітальний ремонт міської загальноосвітньої школи  № 13. Основну суму на виконання робіт на умовах співфінансування виділить Європейський інвестиційний банк, який уже перерахував субвенцію у розмірі 70 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради у понеділок, 25 вересня.

У липні нинішнього року Європейський інвестиційний банк затвердив обсяг фінансування проєкту «Реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-III ступенів №13» у розмірі 144 мільйонів 796 тисяч гривень. Цим проєктом передбачено також співфінансування від Луцької громади у розмірі 28 мільйонів 958 тисяч гривень. 

«Вже маємо постанову Кабміну про виплату субвенції у розмірі 70 мільйонів гривень на реконструкцію 13 школи з фонду відновлення, з міського бюджету додамо ще 13 мільйонів гривень», - повідомила директорка департаменту фінансів, бюджету та аудиту Луцької міської ради Лілія Єлова.

Вона пояснила, що зараз завершується етап виготовлення ПКД, коли її зроблять буде оголошуватися тендер на визначення підрядника, який виконуватиме роботи.

Проєкт фінансуватимуть в рамках угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»), а кошти ЄІБ надходитимуть у вигляді субвенції з державного бюджету - місцевому. Адмініструватиме проєкт Програма розвитку ООН.

Капітальний ремонт 13-ї школи, що розташована на вулиці Чернишевського, 29 у Луцьку, передбачає не тільки реконструкцію та утеплення стін та даху, а й добудову приміщення на площу понад 500 квадратних метрів. Така потреба виникла, тому що будівля навчального закладу - в аварійному стані, а мікрорайон швидко розбудовується, відповідно, кількість дітей шкільного віку, яким необхідно навчатися, збільшується.

Ремонт скоро зможуть розпочати: у Луцьку виділили кошти на 13 школуРемонт скоро зможуть розпочати: у Луцьку виділили кошти на 13 школу
Запланований вигляд 13-ї школи у Луцьку після реконструкції

За планом проєкту у школі стане 25 кабінетів замість наявних 13-ти, з'явиться велика спортивна зала (наразі є лише гімнастична зала), актова зала, якої зовсім немає, та простора їдальня , яка сьогодні діє у окремому невеличкому приміщенні неподалік школи. Також у проєкті заплановано дві спальні для школярів початкової школи. Завершити реконструкцію 13-ї школи у Луцьку планують до кінця 2026 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить