У Луцьку виправдали волонтерку, підозрювану у «торгівлі» гуманітарки

У Луцьку виправдали волонтерку, підозрювану у «торгівлі» гуманітарки

У Луцьку виправдали волонтерку Ольгу Косован. Її звинувачували у торгівлі гуманітарною допомогою.

Про це вона 5 жовтня повідомила на своїй сторінці у соцмережі, пише Конкурент

До слова, лучанка Ольга Косован в благодійному фонді «Добра справа» відповідала за напрям, що стосувався забезпечення ЗСУ. 20 липня 2022 року працівники департаменту стратегічних розслідувань повідомили, що викрили цю жінку на реалізації товару за майже 600 тисяч гривень. За таку суму лучанка намагалася продати 54 бронежилети, 25 комплектів бронеплит та 50 пар військових берців, а також так звані «розгрузки».

На складах фонду провели тоді обшуки, а тим часом директор «Доброї справи» Юрій Слива та Ольга Косован прокоментували скандал.

Через місяць після обшуків Ользі повідомили про підозру, а згодом взяли під домашній арешт. І справа дійшла до суду.

Дівчина повідомила, що у середу, 4 жовтня, прокурор відмовився від усіх обвинувачень проти неї.

«Якщо пам’ятаєте, мене понад рік тому несправедливо і з численними порушеннями намагалися звинуватили у торгівлі гуманітарною допомогою. Нарешті завершилося те, що не мало починатися. Вся ця нафантазована справа майже одразу почала розвалюватися в суді та хоч як не крутили деякі прокурорські стряпчі, але довелося закривати. Думаю, що якби після багатьох звернень і скарг на підлеглих Офіс Генерального прокурора не звернув увагу на цю наругу над юстицією, то керманичі Волинської обласної прокуратури та Луцької окружної прокуратури ще довго тягли цей фарс. Розумію, що рішення генпрокуратури – це вчинок! Тому щиро вдячна їм, що не побоялися зробити правильно і законно. Сподіваюся, що наступним кроком стануть кадрові, дисциплінарні та інші заходи з метою очистки системи.

На жаль, у наших місцевих прокуратур дуже туго із професійними та порядними людьми. Якби у них в пошані була совість та честь, то не було б кримінального переслідування невинних. Якби згадані «правоохоронці» не керувалися власними низькими мотивами і свідомо не фальшували/не прикривали фальшування (видумування) доказів, то ми б мали більше часу, сил і ресурсів допомагати Збройним силам України. Звісно, можна було б не тягатися з ними по судам, а десь знайти космічну суму у валюті та передати «куди слід і кому слід». Тоді теж кримінального переслідування не було б. Але то вже була б еталонна несправедливість – платити хабар за те, щоб тобі не заважали рятувати власний дім, власну країну під час війни», – написала волонтерка.

Ольга Косован зазначила, що вона обрали шлях чесної відкритої боротьби, тому і перемогла. Тепер дівчина має право на відшкодування від держави шкоди, заподіяної незаконним кримінальним переслідуванням. Проте поки, за словами дівчини, позов вона подавати не буде.

«Було тяжко, страшно і дуже прикро від брехливих звинувачень, але ми обрали шлях чесної відкритої боротьби. І ми перемогли! Тепер я маю право на відшкодування від держави шкоди, заподіяної незаконним кримінальним переслідуванням. Але поки не буду звертатися з цим позовом – не хочу, щоб у час страшної війни на країну навалювався ще один фінансовий тягар через дії та рішення недолугих волинських прокурорів та маріонеткових слідчих», – пише пані Ольга.

Дівчина звернулась до коментаторів, що вели дискусію під час розгляду її справи.

«До коментаторів під повідомленнями прокуратури «про викриття луцької волонтерки», які вимагали «тюрми, суми і вічного прокляття» - ви допомогли мені зрозуміти, яким насправді незрілим є наше суспільство, як легко маніпулювати людьми і, відповідно, як багато роботи у представників волонтерського руху. Ми продовжуємо працювати для нашої України і Сил оборони. Якщо не вмієте дякувати людям, то принаймні не ставайте ненависниками, а краще зробіть щось корисне – задонатьте на дрон чи допоможіть поширити інформацію про збір для ЗСУ», – резюмує дівчина.

Читайте також: 

Можливо зацікавить