У Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний удар

У Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний удар

Щоб привернути увагу до теми екології та озеленення у Луцьку провели акцію - висадили дерево на Київському майдані. Це саджанець породи «гінкго білоба», яке дуже цінують у фармацевтиці і це єдина порода дерев, які вижили після вибуху атомної бомби у Японії.

Акцію приурочили до відкриття жіночого бізнес-форуму, розповіла координаторка руху Greening of the Planet на Волині, співорганізаторка форуму Юлія Вусенко

У Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний ударУ Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний ударУ Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний ударУ Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний удар

«Ми садимо дерева щовесни і щоосені, намагаємось максимально про це розказати. Ця акція має на меті привернути увагу до проблеми до екоциду. Проблеми з озелененням були на Донеччині, Луганщині ще до повномасштабного вторгнення. Ми постійно про це говорили під час висадок. Зараз наша мета полягає у тому, щоб не просто розповісти, а й навчити людей садити дерева. Ми показуємо, як це роблять фахівці, залучаємо лісівників, пропонуємо робити тімбілдінг для команд, залучаємо дітей. У нас такі акції щороку відбуваються успішно. А висаджені дерева можна позначити на інтерактивній карті і потім побачити це. Тому цей форум не міг початися інакше», - зазначила вона.

Садили дерево спільно з головою ОВА Юрієм Погуляйком, організаторка міжнародного бізнес-форуму Business Woman, президенткою Business Woman Club Анною Крисюк, директором Поліського лісового офісу Олександром Кватирком, заступницею голови ОВА Мирославою Якимчук.

Дерево для цієї акції вибрали не звичайне, а породи гінкго білоба.

«Гінгко білоба - це єдині дерева, які вціліли після бомбардування Хіросіми, і яке росло на нашій планеті ще три тисячі років тому. До сдлова, його рекомендують фахівці висаджувати в містах. І тепер лучани зможуть побачити це дерево на Київському майдані, біля найбільшого прапора. Воно росте дуже велике і ми його обрали ще й як символ того, що ми непереможні, що жінки довели свою спроможність в цій війні», - резюмувала Юлія Вусенко. 

У Луцьку висадили дерево, яке пережило ядерний удар

Нагадаємо, в рамках проєкту Greening of the Planet  цьогоріч 22 квітня, волинські бізнесмени, політики, посадовці разом із дітьми долучилися до висадки лісу.

Читайте також: Через болото – до краси, або Пригоди волинян, які поїхали садити дерева. Фоторепортаж

Місія проєкту «Озеленення Планети» – висадити 100 000 000 дерев по всій планеті та змінити екосвідомість  людей у всьому світі до шанобливого ставлення до природи. Ціль – привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей планети довкола боротьби з глобальними ековикликами.

Читайте також: 

  • 150 тисяч на власну справу: волинянка перемогла у бізнес-акселераторі «Відважна» від Дія.Бізнес
  • Переселенці - не тягар для Волині, а ресурс: на форумі обговорили шляхи інтеграції ВПО

Можливо зацікавить