У Луцьку п'яний водій спричинив ДТП і втік: як його покарали

У Луцьку п'яний водій спричинив ДТП і втік: як його покарали

У Луцьку водій на «Вольво ІксСі60» у стані сп'яніння спричинив ДТП із «Фольксваген Кадді» та втік з місця події, бо поспішав забрати онука. За це його оштрафували на 17 тисяч гривень і позбавили права керування на рік.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на постанову Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався удень 16 серпня 2024 року. Анатолій Н. керував «Вольво ІксСі60» на проспекті Соборності. Під час руху заднім ходом водій наїхав на «Фольксваген Кадді». Транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Чоловік одразу залишив місце пригоди, до якої був причетний. Як з’ясувалося згодом, він водив автомобіль у стані алкогольного сп’яніння. Огляд за допомогою приладу «Drager» показав 0,96 проміле алкоголю в крові.

Такі дії кваліфікували за трьома статтями КУпАП: керування в нетверезому стані; порушення Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП; залишення місця ДТП.

Водій на судовому засіданні визнав два правопорушення, а п’яну їзду заперечив. Як пояснив, залишив місце ДТП на фоні хвилювання, а алкоголь вживав пізніше.

Мовляв, після інциденту поїхав забрати внука, який був сам удома, щоб завезти його в село. Уже по приїзду сестра свата налила йому чарку горілки. Він випив спиртне, щоб перестати хвилюватися. Автомобіль залишив у селі, а в Луцьк приїхав на автобусі.

Суд відхилив останні твердження, бо врахував результати огляду на стан сп’яніння, зроблені з використання спеціального технічного засобу.

Анатолія Н. визнали винним і оштрафували його на 17 тисяч гривень із позбавленням права керування на один рік.

Читайте також: 

Можливо зацікавить