У Луцьку затопило третину території центрального парку: причина

У Луцьку затопило третину території центрального парку: причина

У Луцьку піднявся рівень води у річці Стир, через що третина Центрального парку імені Лесі Українки – під водою

Журналістам видання ВСН заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів в області Ростислав Кравчук розповів, що причиною підтоплення є скидання води з Хрінницького водосховища Дубенського району.

У Луцьку затопило третину території центрального парку: причинаУ Луцьку затопило третину території центрального парку: причина

«Причиною підтоплення є те, що набрали багато води, а тепер цю воду скидають з водосховища. Окрім цього, пройшли дощі, тому в нас на території рівень води підвищився. Зараз на водосховищі повідкривали шлюзи і скидать воду, тому підйом буде ще йти. Я думаю, що це тривати впродовж ще не одного дня, а кількох днів», – пояснив заступник. 

Як зауважив посадовець, паводковий шлюз (механічний засіб регулювання рівня води на водоймах, - ред.) на водосховищі було відкрито ще до 3 лютого, на 45 сантиметрів. Крім того, зараз на місці працює ГЕС. Тобто, двома шлюзами скидається вода, а один паводковий водоскид є відкритий. 

«Якщо подивитися на сьогодні, в порівняні з минулими днями, кожного дня є ріст по одному сантиметру у водосховищі. Мабуть, будуть підіймати на більшу висоту шлюз, щоб ще скинути воду», – додав Ростислав Кравчук.

У Луцьку затопило третину території центрального парку: причина

Фото – з соцмереж

Читайте також:

• Будьте готові, що затопить хати: на Волині після морозів чекають на велику воду

• Через негоду на Волині підтоплено понад 3,6 тисяч гасільськогосподарських угідь

• У двох районах на Волині – зимовий паводок: щоденно працюють до 15 насосних станцій

Можливо зацікавить