У Міноборони відповіли, чому демобілізацію прибрали із законопроекту про мобілізацію

Демобілізація, мобілізація, війна в Україні

Генеральний штаб ЗСУ висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації військових розглядалися в окремому законопроєкті. Таке рішення прийняли з огляду на ситуацію на фронті та з оцінкою можливих ризиків.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

«Норма про демобілізацію спочатку була присутньою у законопроєкті. Через 36 місяців.. Але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози і ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже і дуже багато», - пояснив речник.

За його словами, слід пам'ятати, що збройна агресія Росії триває, а наступ окупантів йде практично по всій лінії фронту. Тому наразі послабити Сили оборони України не можна.

 «Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації», - розповів Лазуткін.

Водночас речник наголосив, що усі рішення в Україні приймаються, "щоб уникнути негативного впливу на обороноздатність країни". Лазуткін зауважив, що робота над новим законопроєктом виконуватиметься у взаємодії між Міноборони й Генштабом.

«Генеральний штаб, очевидно, володіє повною картиною і повною ситуацією, яка є, і перспективами. І, знову ж таки, маємо відштовхуватися від усіх сценаріїв, зокрема й не дуже оптимістичних. Зважуються всі моменти, щоб не було такого, що десь будуть прориви або десь буде ослаблення оборони України», - cказав він.

Читайте також:

Можливо зацікавить