У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ

У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ

У Підгайцівській громаді ухвалили бюджет на наступний рік. На допомогу військовослужбовцям передбачили 15, 6 мільйонів гривень.

Під час сесії Підгайцівської сільради у п'ятницю, 22 грудня, депутати обговорили суму коштів, передбачену на підтримку Сил оборони й безпеки країни на 2024 рік та вислухали виступи військових. Військовослужбовець Сергій Поліщук звернувся з проханням змістити вектор уваги владців з облаштування благоустрою громади на запити та потреби захисників. 

«Я також представник вашої громади. Чи потрібно кожного дня нагадувати, що триває війна? У моєму підрозділі лише з Крупи 6 чоловік. Волинян воює найбільше, в усіх підрозділах, а відповідно - найбільше і втрат серед наших земляків. Сьогодні ви ухвалюєте бюджет на наступний рік, зверніть увагу, що пріоритетом має бути допомога військовослужбовцям.

Мене обурює те, що в цьому році ви заклали кошти на ремонти, бруківку, у розмірі 50 відсотків з витрат бюджету у 2023 році. Наголошую, фінансова підтримка має бути спрямована на фронт, нам потрібні засоби для нищення ворога, почуйте нас», - звернувся до депутатів Сергій Поліщук.

У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ
Сергій Поліщук

У проєкті бюджету Підгайцівської сілької ради доходи місцевого бюджету визначені у сумі близько 355 мільйонів гривень, з яких на програми підтримки Сил безпеки й оборони країни 2024 року передбачили 15,6 мільйонів гривень. Депутат Підгайцівської сільради Вячеслав Разумовський вніс пропозицію зменшити видатки з місцевого бюджету на культуру і на поточні ремонти доріг та направити ці кошти на допомогу армії, проте таку ініціативу колеги не підримали та змін до проєкту бюджету не внесли, пообіцявши збільшувати фінансування за рахунок вільних залишків поточного року.

«Передбачили 17 мільйонів на культуру та спорт, 40 мільйонів на поточні ремонти доріг, а військовослужбовцям - близько 15 мільйонів. Я запропонував зменшити видатки на такі потреби і направити більше коштів на підтримку ЗСУ, проте бюджет залишили без змін.

Пообіцяли збільшити суму на допомогу військовослужбовцям з вільних залишків, точна сума яких наразі невідома», - зазначив Вячеслав Разумовський.

У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ
Депутат Підгайцівської сільської ради Вячеслав Разумовський

З вільних залишків, які за приблизними підрахунками становитимуть близько 50 мільйонів гривень, планують облаштувати укриття для 4 навчальних закладів громади.

Також під час сесії депутати заслухали виступ мешканця села Липини Володимира Гвоздика, який висловив побажання відхилити рішення виконкому Підгайцівської сільради щодо встановлення одностороннього руху на вулиці Максима Кривоноса у Липинах.

Навколо цієї дороги місцеві жителі сперечаються уже не вперше. Нагадаємо, близько чотирьох місяців тривають ремонтні роботи на вулиці Максима Кривоноса, що є найпопулярнішою проїзною дорогою між Луцьком та Липинами. Капремонт коштує 40 млн грн, а проводить його фірма із Львівщини, яка неодноразово фігурувала у скандалах, пов’язаних із завищенням цін та недотриманням термінів.

Поки триває ремонт, вулицю Максима Кривоноса перекрили, що спричинило справжні «сусідські війни» у житловому масиві поруч. Об’їжджаючи перекриту дорогу, потік автомобілів рухається вуличками біля приватних будинків, розбиваючи дорожнє покриття, яке здебільшого мешканці облаштовували за власні кошти. Проте, виконком Підгайцівської сільради прийняв рішення, що і після завершення ремонту на вулиці Максима Кривоноса буде лише односторонній рух.

У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ
Вулиця Максима Кривоноса у селі Липини

Таке рішення виконкому сприяє завантаженості сусідньої вулиці, а односторонній рух на вулиці Максима Кривоноса створить транспортний колапс, проте для підтримки ініціативи Володимира Громика не вистачило кілька депутатських голосів. Тож вулиця лишилася односторонньою й надалі.

«На наступну сесію зі мною прийдуть сотні мешканців Липин, які проти такого рішення виконкому», - зауважив Володимир Гвоздик. 

Кулуарно місцеві пояснюють: на вулиці Кривоноса живе важливий чиновник із Підгайців — керівник комунального підприємства та депутат сільради Михайло Котов. І саме завдяки його лобіюванню на вулиці обмежили рух, не думаючи про наслідки для мешканців усіх інших вулиць цього мікрорайону. До слова, Михайло Котов - єдиний депутат, що під час сесії проголосував проти ініціативи Володимира Гвоздика.

У Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУУ Підгайцях ухвалили бюджет на 2024 рік. Скільки піде на ЗСУ

Читайте також:

Можливо зацікавить