У Росії дрони атакували сім областей: у двох влучили в нафтобази

У Росії дрони атакували сім областей: у двох влучили в нафтобази

У ніч на 12 березня дрони атакували територію Росії: у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях вибухи, в Орловській та Нижегородській – влучання у нафтобази.

Про це пише «Еспресо.Захід».

Атака на Курську, Білгородську, Воронезьку та Тульську області

Про атаку Курської області повідомив губернатор Роман Старовойт. Спочатку він попередив про ракетну небезпеку в регіоні. Згодом – про роботу ППО.

«У небі над Фатезьким районом ППО збила український безпілотник. Наслідки землі уточнюються», - написав він об 01:26.

Старовойт згодом повідомив, що ще п'ять українських безпілотників літакового типу збиті над Фатезьким, Золотухінським, Курським, Солнцевським і Понирівським районами Курської області. Це четверта атака на область за ніч.Білгородський район також зазнав атаки за допомогою безпілотника, який скинув чотири вибухові пристрої, повідомив губернатор регіону В'ячеслав Гладков. Ніхто не постраждав, але є пошкодження лінії електропередачі. Без світла поки що залишаються сім населених пунктів.

Також агентство пише, що слідом за Курською областю, Білгородським районом та Орлом у ніч проти вівторка атакували Тульську область. Влада регіону повідомила про знищення безпілотника силами засобів ППО.

Ще один регіон РФ зазнав атаки в ніч на вівторок – цього разу Воронезька область. Влада повідомила, що сили ППО знищили один безпілотник, за попередніми даними, наслідків на землі немає.

Атака на Орловську область

Телеграм-канал База повідомив, що у Орловській області горить нафтобаза. За попередніми даними пожежа почалася через атаку безпілотника.

За даними Бази, пожежа на нафтобазі на Семінарській вулиці почалася близько 3 години ранку. За словами місцевих мешканців, перед початком пожежі вони чули звук вибуху.

Наразі на місці працює кілька пожежних розрахунків. За словами джерел, постраждалих немає.

«В Орлі відбулося падіння БПЛА. Атаки зазнав об'єкт паливно-енергетичного комплексу. На місці працюють спеціальні служби з метою локалізації загоряння. Постраждалих немає», - заявив губернатор регіону Андрій Кличков.

РІА Новости, з посиланням на представника екстрених служб Орловської області, повідомило, що на нафтобазі в Орлі спалахнув один резервуар з нафтопродуктами (попередньо, після удару українського безпілотника).

Атака на Підмосков'я

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що у Раменському міському окрузі знищено безпілотник, який летів у бік Москви.

«Силами ППО відбито атаку безпілотника, який летів на Москву. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає».

Атака на Нижегородську область

Безпілотник атакував нафтобазу Лукойлу у Нижегородській області. За даними Бази, дрон впав на території кстівського підприємства. Після цього почалася пожежа. На місці працюють оперативні служби. Залучено пожежний потяг. За попередніми даними, постраждалих немає.

«Вранці на Кстовську промзону, на об'єкт паливно-енергетичного комплексу було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. На місці працюють спецслужби, залучені всі необхідні сили та засоби для локалізації загоряння на одній із установок з переробки нафти. За попередніми даними, постраждалих немає», - заявив губернатор регіону Гліб Нікітін.

У Лукойлі повідомили, що роботу технологічної установки ЛУКОЙЛ-Нижегороднафтооргсинтез тимчасово зупинено «у зв'язку з інцидентом».

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади про молоду Героїню з Волині

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм