У селі його тепер знають всі: СБУ завітала до фаната Росії з-під Луцька

У селі його тепер знають всі: СБУ завітала до фаната Росії з-під Луцька

Працівники Служби безпеки України завітали до прихильника «руського міра» з Луцького району Юрія К.

Відомо, що нині ведеться слідство, - пише Конкурент.

Нагадаємо, українська блогерка Свята Джавеліна, яка має свій канал на ютубі, викрила прихильника «руського міра» з Луцька. Чоловік переконує, що по цивільних об'єктах стріляють українці, тримає вдома георгіївську стрічку і чекає «визволення», щоб повернутися в СРСР. Із власних джерел виданню ВСН стало відомо, що фаната Росії звати Юрій К., він проживає у селі Боратин Луцького району. 

– Як у вас там в Луцьку? Все спокійно?

– Ну, поки так. Чекаємо звільнення.

– Хочете, щоб Луцьк приєднався до Росії?

– Ну, росіяни кажуть, що не приєднається до росії. Буде в Польщі.

– Хочете у Польщу?

– Я не хочу.

– А куди краще? В Росію?

– В СССР.

Юрій К. гордо заявляв своїй співрозмовниці, що він проживає у Луцьку та казав, що Володимир Зеленський ніякий не президент, а масовий розстріл українців, який вчинили росіяни у Бучі, організували...українці. 

На запитання жінки, чи правда те, що Росія обстрілює Україну, вбиває дітей, Юрій розхвилювався і запитав, чи розмова не записується. Жінка запевнила, що ні. Тоді він почав говорити ще сміливіше, заявив, що Бучу й Ірпінь обстріляли свої. І загалом влучання у цивільні об'єкти - вина українських військових. Бо, мовляв, росіяни б'ють прицільно, а українці «не вміють».

Журналісти знайшли чоловіка, який проживає неподалік обласного центру Волині селі Боратин. Під час підготовки матеріалу, волинянин вже встиг записати відео із виправданнями. Каже, що все вийшло не так, як він хотів і мовляв, ті всі заяви були «тролінгом».

Коли журналісти приїхали у село Боратин то виявилося, що після цього скандалу, його тут, буквально, знає чи не кожна людина. Журналісти розшукали прихильника «руського міра» – він якраз перебував у своєї матері. Після кількох хвилин міркувань матір Юрія К. запросила нас до будинку, де журналісти і поспілкувалися з чоловіком. Волинянин пояснив, чому так висловлювався щодо України.

«З метою «тролінгу» заходив в чат-рулетку. Побачим в ютубі «тролять» зараз росіян. Але попав на таку людину, яка бувши українкою, назвалася громадянкою росії. Я їй одразу не говорив «Слава Україні!», бо при таких фразах нас посилають в напрямку корабля. Вирішив «протолити» і сказати, що ми – прихильники Росії», – розповів чоловік.

Переконує, усі вони – патріоти своєї держави. У будинку знаходиться багато української літератури, на стінах – Шевченко та ікони. Хвилює матір і сина лише одне, що про них кажуть люди в селі. Разом із тим знайшли чоловіка у російських соцмережах, де є фото із георгіївською стрічкою та радянськими медалями. .

«Георгіївська стрічка при ордену – це пам'ять про мого рідного діда, який воював, захищаючи цю територію. Тільки в той час трошки під іншою назвою. І відвоював її, і треба це шанувати і берегти. Якби не було відвойовано, то невідомо, що з нами зараз було б. Це заради пам'яті», – каже Юрій Казимірчук.

Зі слів чоловіка до нього уже приходила Служба Безпеки України та поліція. Нині ведеться слідство.

Читайте також:

Можливо зацікавить