Один перебуває на фронті, двоє інших – на волі: багатодітних лучан підозрюють у торгівлі наркотиками

Один перебуває на фронті, двоє інших – на волі: багатодітних лучан підозрюють у торгівлі наркотиками

Багатодітних лучан звинувачують у торгівлі наркотиками. Поліцейські переконані, що двоє чоловіків та жінка входили до організованої злочинної групи.

Фігуранти цієї історії зараз на волі, а поставити крапку ніяк не можуть, пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Одного із компанії затримали ще влітку 2021 року. Тоді правоохоронці патрулювали на окружній автодорозі в селі Прилуцьке. У чоловіка виявили поліетиленовий пакетик із білою речовиною.

Згодом слідчі вийшли на ще двох осіб. Мовляв, усі вони пов’язані зі збутом психотропів Луцькому районі. За даними слідства, один із фігурантів, батько трьох дітей, варив наркотики в орендованій хаті. Жінка, яку теж підозрюють у збуті наркотиків, є мамою п’яти дітей.

Правоохоронці розповіли, що один із підсудних раніше був мобілізований, а недавно його звільнили з військової служби. На час його перебування в армії розгляд кримінальної справи зупинили.

Як тільки провадження відновили – мобілізували іншого фігуранта, якого в Прилуцькому зловили з пакетиком порошку. Тепер він – стрілець у патрульній роті Нацгвардії.

Прокурор Микола Плечук просив виділити щодо нього окреме провадження і зупинити, а двох інших – судити далі. Захисники ж переконували, що цю наркосправу треба ставити на паузу щодо всіх фігурантів. Підсудна Олена теж не поспішала почути вирок.

Натомість прокурор процитував витяг із закону: «Якщо обвинувачений був призваний на військову службу під час мобілізації, суд зупиняє провадження щодо такого учасника до його звільнення. І продовжує судове провадження щодо інших обвинувачених».

За словами адвоката, це негативно вплине на повноту судового розгляду. Суддя все-таки вирішив зупинити розгляд справи щодо всіх. На скільки часу – невідомо.

Поки один підсудний перебуває на фронті, двоє інших – на волі. У них немає запобіжного заходу, бо мають хороші характеристики і старанно приходять на всі засідання.

Читайте також: 

Можливо зацікавить