У центрі Луцька облаштують платний майданчик для паркування

У центрі Луцька облаштують платний майданчик для паркування

КП «АвтоПаркСервіс» працює над розробленням необхідної документації для облаштування паркувального майданчика на вулиці Богдана Хмельницького, 1 у Луцьку та тарифу на послугу з паркування.

Про це повідомив директор КП «АвтоПаркСервіс» Олег Бахтай на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у понеділок, 29 липня.

«АвтоПаркСервіс» було вирішено в першу чергу зосередити свої сили на облаштуванні спеціально обладнаного паркувального майданчика на вул. Богдана Хмельницького, 1 (Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка).

Оскільки даний майданчик розміщений поза межами проїжджої частини, підприємством застосований комплексний підхід до його облаштування з врахуванням побажань та потреб в паркуванні мешканців прилеглих будинків, у яких відсутня прибудинкова територія, відвідувачів облмуздрамтеатру, водіїв автомобілів таксі», - повідомив Олег Бахтай.

Станом на сьогодні підприємством подано на погодження до органів Національної поліції України схему організації дорожнього руху, яка нараховує 67 місць для паркування транспортних засобів, з них:

  • 50 платних паркувальних місць - для розміщеннятранспортних засобів;
  • 5 безоплатних паркомісця - для осіб з інвалідністю, що будуть обладнані з дотриманням вимог Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", на даному паркувальному майданчику ближче до проїзної частини дороги;
  • 9 безоплатних місць - для можливості розміщення транспортних засобів навколо Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка;
  • 3 місця для автомобілів таксі;
  • враховуючи поступове збільшення кількості автомобілів із електричними двигунами та автомобілів з гібридним двигуном, на даному майданчику передбачено 4 паркувальних місць для автомобілів із електричними двигунами.

Також підприємством здійснюється облаштування земельної ділянки для обслуговування денної стоянки автомобілів на вул. Глушець у м. Луцьку. На сьогодні підприємством уже замовлена схема організації дорожнього руху. Там уже розпочато роботу з ремонту дорожного покриття.

Відповідно до звіту про роботу комунального підприємства за перше півріччя 2024 року, переважна частина доходів складалась із надходжень, отриманих від надання послуг із бронювання місць для паркування автотранспорту на вулиці Єршова.

За звітний період дохід від реалізації послуг склав 2119,17 тис. грн з ПДВ, що на 398,8 тис. грн більше, ніж за аналогічний період 2023 року (1720,4 тис. грн). При цьому від надання платних послуг із паркування автомобілів фізичним та юридичним особам підприємством отримано 216,0 тис. грн доходу, що на 41,9 тис. грн більше, ніж за І півріччя 2023 року.

Свій дохід підприємство отримує надаючи такі послуги:

  • бронювання місць для стоянки автотранспорту на відведених місцях;
  • паркування транспортних засобів на паркувальних майданчиках на вул. Карпенка-Карого, 1 та вул. Кривий Вал;
  • надання послуг з розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Луцька.

Читайте також:

Можливо зацікавить