У ТЦК назвали категорію громадян, яку точно не мобілізують на фронт

Облік військовозобов'язаних, мобілізація, резервісти, ТЦК

Сьогодні в Україні військовий облік поділяється на облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів. На облік призовників стають юнаки, яким виповнилося 17 років після того, як отримали приписне посвідчення. Це необхідно для призову на строкову службу. Хоч під час воєнного стану призов на строкову службу не проводиться, однак процес приписки зберігся.

Про це розповів речник Полтавського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки майор Роман Істомін

Також посадовець зауважив, що на військовий облік військовозобов'язаних стають громадяни чоловічої статі з 27 років. Рішення про їх переведення з військового обліку призовників ухвалює призовна комісія.

27-річні громадяни, які були раніше призовниками, мають з'явитися у Територіальні центри комплектування. Там медична комісія має визначити рівень придатності за станом здоров'я. Якщо людина придатна до служби, її з військового обліку призовників переведуть на облік військовозобов'язаних.

«І лише у 27 років він може бути мобілізований принаймні згідно з чинним законодавством. За контрактом він може призиватися раніше, з 21 року. Але саме за мобілізацією лише у 27 років він взагалі потрапляє в облік, звідки призивають за мобілізацією. До цього не можуть призвати за мобілізацією фізично, тому що його немає у цьому обліку», - пояснив речник ТЦК.

Читайте також:

Можливо зацікавить