У вересні рятувальники зафіксували понад 75 пожеж в екосистемах, з нового року - 691

У вересні рятувальники зафіксували понад 75 пожеж в екосистемах, з нового року - 691

На Волині з початку року за самовільне спалювання листя, сухої трави й іншої рослинності до адміністративної відповідальності притягнули 209 людей.

Штраф за це становить від 3 060 до 6 120 гривень, розповів під час брифінгу 28 вересня начальник відділу держеконагляду поводження з відходами Держекоінспекції в області Олександр Тихий, - пише Суспільне.

"Стаття 77-1 КУпАП не передбачає попередження. Складається одразу протокол і на розгляді постанови накладається штраф залежності від соціального статусу людини. Також є багато випадків спалювання твердих побутових відходів на прилеглих ділянках домогосподарств", — сказав екоінспектор.

Наслідки спалювання сухостою на Волині

На Волині станом на вересень зафіксували 75 пожеж в екосистемах на площі 35 гектарів пошкоджених земель, зазначив під час брифінгу начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Руслан Яручик.

"В ці погожі дні люди прибирають земельні ділянки, проводять сільськогосподарські роботи, тому треба з обережністю ставитися до вимог пожежної безпеки, особливо в тих районах, де є торфовища", — каже рятувальник.

З його слів, пожежонебезпечні локації в області знаходяться у місцях, де залягають торфовища, а саме в північних районах області, Луцькому районі та Мар'янівській громаді.

Як сказав начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям, у порівняні з аналогічним періодом 2022 року, цьогоріч кількість пожеж, зокрема в природних екосистемах, зменшилася.

Загалом від початку 2023 року, додав Руслан Яручик, на Волині сталася 691 пожежа.

Читайте також:

Можливо зацікавить